El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, es va tornar a abonar ahir a la tesi que els dos mossos antiavalots jutjats per la pèrdua d'un ull d'Ester Quintana, absolts divendres passat, no en van ser els responsables i va afirmar sobre les versions d'agents del cos en aquest cas: "m'agradi o no hi ha gent que fa trampes, de vegades no dient tota la veritat, com a tots els col·lectius".

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Trapero va assegurar que obriran una altra via d'investigació sobre l'actuació policial que va comportar la mutilació de Quintana "si en qualsevol moment apareixen altres elements que permetin fer-ho" i va lamentar que se'ls tractés "com una mena de trilers" quan van intentar considerar altres possibilitats, com la del foam. L'inspector i secretari general del Sindicat de Comandaments dels Mossos d'Esquadra, Jordi Dalmau, es va mostrar convençut a Catalunya Ràdio que "algú s'està amagant; no n'hi ha cap dubte, és evident".

Trapero va admetre que persones del cos han mentit sobre com es va produir la lesió de Quintana i va tornar a admetre errors dels Mossos en aquest cas. És la primera vegada, des que es va conèixer la sentència absolutòria, que els Mossos valoren públicament la decisió judicial. Trapero va lamentar que quan s'investigaven els fets que van provocar la lesió de Quintana "ningú va voler veure res més". "Hi havia una pilota de goma, el sotsinspector i l'agent", va dir. Trapero va afirmar que, quan els Mossos van intentar obrir altres vies d'investigació, es va pensar que ho feien per "descarregar responsabilitats al sotsinspector i a l'agent o perquè no es posés fi a les pilotes de goma".

Trapero va insistir que els Mossos estaven "convençuts" que hi havia altres possibilitats, com que la mutilació va ser a causa d'un projectil de foam, que una altra furgoneta estava a la zona i que altres escopeters s'hi van ubicar. El comissari va recordar que els antidisturbis del furgó 414 tenen un expedient obert amb mesures cautelars de trasllat. "Els vam treure de la BRIMO perquè van mentir o no ho van dir tot sobre la situació del vehicle el dia dels fets", va assenyalar. Sobre les declaracions de Quintana a recollir la sentència, quan va retreure a Interior "falta d'investigació" o "encobriment", Trapero va tornar a dir que "no pot" donar més informacions sobre com van succeir els fets. El comissari ja havia lamentat a l'abril que el cos no podia donar "informació més precisa" del que va provocar la lesió de Quintana. "No amaguem res, tan sols no en sabem més", va dir aleshores. En la sentència coneguda divendres, els magistrats no veuen plenament demostrat que Quintana fos impactada per una pilota de goma i obren la porta que fos ferida per un projectil de foam. Per això, absolen l'escopeter, perquè només podia disparar pilotes de goma, i el subinspector que li hauria donat l'ordre. El "màxim error": "voler donar molta informació i massa de pressa". Trapero va admetre que els Mossos van "córrer molt a donar informació" i no en van facilitar de "precisa". "Els comandaments no van tenir prou coratge per dir que no estaven en condicions de poder donar informació fiable", va afirmar Trapero, que va assegurar: "vam aprendre la lliçó".

El secretari general del Sindicat de Comandaments dels Mossos d'Esquadrta (SICME) també va reconèixer que el "màxim error" que van cometre va ser "voler donar molta informació, més de la que podíem, i massa de pressa, ja que requeria força temps poder donar una versió coherent". "Vam voler córrer molt i no vam ser del tot rigorosos", va admetre Dalmau, que va continuar: "ningú va pensar que ens havíem pogut equivocar, sinó que estàvem mentint".