La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimarts a la matinada a l'Hospitalet de Llobregat un home de nacionalitat pakistanesa acusat de difondre propaganda gihadista a través de múltiples comptes de tot tipus de les xarxes socials. Segons fonts de la lluita antiterrorista, l'home tenia un perfil radical i tenia una participació directa en l'edició, difusió i propaganda dels continguts. A més, considera que el detingut divulgava de manera activa l'ideari i les estratègies pròpies dels diferents tipus de grups terroristes gihadistes a la zona del conflicte sírioiraquià, especialment amb l'Estat Islàmic com a grup terrorista de referència. L'operació està dirigida pel titular del Jutjat d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional en coordinació amb la Fiscalia. L'operació continua oberta.

Segons la Guàrdia Civil, el seu mètode de treball consistia en la publicació de vídeos, comentaris i enllaços, en què de manera sistemàtica intentava crear un odi cap a les dones musulmanes occidentalitzades o que tractaven de reclamar els seus drets; cap als xiïtes i cap Occident.

Per tal de captar un major impacte entre els seus seguidors, el detingut està acusat de publicar imatges d'extrema cruesa, on s'hi podien veure persones mutilades o amb ferides d'armes de foc (en alguns casos nens de curta edat). Les fotografies anaven acompanyades de comentaris en què es deia que les persones que hi apareixien eren musulmans sunnites assassinats per occidentals.

D'altra banda, la Guàrdia Civil afirma que el detingut manipulava els seus seguidors a les xarxes perquè veiessin que "l'única via" per ser un bon musulmà sunnita era "fer la gihad".