La policia japonesa està immersa en la recerca d'un nen de set anys desaparegut des de dissabte passat en una zona boscosa i muntanyosa del nord de l'arxipèlag, després de ser abandonat allà com a càstig pels seus pares. Segons el relat dels pares del menor, el van obligar a baixar del vehicle en què viatjava la família pel seu mal comportament, i el van deixar sol en una carretera als peus de la muntanya Komagatake, a l'illa japonesa de Hokkaido.

Tot i que el nen de set anys va córrer darrere del vehicle, els seus familiars van assegurar a les autoritats que el van perdre de vista i que van tornar uns minuts després al lloc on l'havien abandonat, on ja no era.

Els progenitors van denunciar la desaparició dissabte passat a la tarda i en un primer moment van mantenir que el petit s'haiva perdut mentre recollien fruits del bosc, encara que posteriorment van reconèixer haver abandonat el menor com a càstig pel seu mal comportament.

Uns 130 agents de policia i bombers busquen en una àrea de cinc quilòmetres quadrats poblada per óssos salvatges el nen, que no portava menjar en el moment de la seva desaparició. Segons la policia, el nen portava una caçadora negra, pantalons blaus i unes sabatilles vermelles en el moment de la seva desaparició.

Segons els pares, el van deixar sol "només cinc minuts", en els quals es van allunyar uns 500 metres, però en tornar ja no hi era. Els progenitors van admetre finalment que havia deixat el nen sol a les muntanyes com a càstig per llançat pedres a cotxes i persones mentre caminaven.

El pare va dir a TV Asahi que no es va atrevir a admetre la veritat immediatament davant la policia per por que consideressin el cas violència intrafamiliar.

Més de 150 membres dels serveis d'emergència han estat buscant el nen a la zona boscosa des de dissabte, sense resultats positius.