Les autoritats japoneses van anunciar que no han trobat pistes sobre el parador del nen de 7 anys desaparegut des de dissabte passat en una zona boscosa i muntanyosa del nord del Japó, després de ser abandonat allà com a càstig pels seus pares. La recerca del menor continuava en una àrea de cinc quilòmetres quadrats en la qual habiten óssos salvatges i on es van desplaçar 120 agents de policia i bombers.

En aquesta zona la temperatura mínima arriba als set graus centígrads i durant la jornada es van registrar pluges. Les autoritats nipones disposen de gossos de recerca i cavalls per pentinar l'àrea i localitzar el menor, que en el moment de la seva desaparició no portava aigua ni menjar.

El pare de Yamato Tanooka es va disculpar davant l'opinió pública. "Ho sento molt pel meu fill i també sento causar problemes a tanta gent", va dir en referència a l'ampli dispositiu desplegat per trobar el nen. Segons el seu relat, van obligar el menor a baixar del vehicle en què viatjava la família pel seu mal comportament i el van deixar sol en una carretera al peu de la muntanya Komagatake. Tot i que el petit va córrer darrere del vehicle, els seus familiars van assegurar que el van perdre de vista i que van tornar uns minuts després, però ja no hi era.