Un empresari compensava els favors amb prostitutes i cavalls a Granados

El jutge Eloy Velasco ha inclòs aquesta acusació dins la investigació per la trama Púnica

01.06.2016 | 08:38

Cavalls, estades en hotels, entrades per a curses de braus a la Feria de Sevilla, caps de toros, rellotges, prostitutes... Així complimentava l'empresari Antonio Pardal a Francisco Granados i el seu successor a l'alcaldia de Valdemoro, José Miguel Moreno, a canvi del seu tracte de favor en les adjudicacions. Aquest és el resultat d'una de les investigacions sobre la trama Púnica que la Guàrdia Civil ha remès al jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco.

Les investigacions es recolzen en la declaració i les proves aportades per Francisco Javier de Frías, guàrdia civil i testaferro de l'empresari sevillà Antonio Pardal, qui justificava els regals a Granados: "és l'únic polític que ens ha donat per viure i cal repartir". Els regals s'haurien succeït entre el 1999 i el 2007, segons l'institut armat, que acusa Pardal de tràfic d'influències i suborn, i Granados, José Miguel Moreno i l'arquitecte municipal José Luis Navarro d'aquests delictes i de frau en la contractació pública.

La Guàrdia Civil va esbrinar que Pardal dirigia un entramat amb diversos administradors però controlat per ell directament. L'entramat va rebre diverses adjudicacions a Valdemoro i va actuar com a intermediari en l'adjudicació d'un col·lector per 6,2 milions, de manera que va percebre una comissió del 5%. L'empresari va pagar el 2004 i el 2005 l'assistència de Granados, José Miguel Moreno i Marjaliza a corrides de toros de la Feria de Abril de Sevilla. Però a més va regalar al dirigent del PP els caps de dos dels toros de la ramaderia Miura que es van torejar. No van ser aquests els únics regals amb què van pagar la "informació privilegiada" que rebien. També van comprar joies i roba d'alta costura per a la dona de Granados, lots de Nadal i rellotges de luxe.

Així mateix, el testaferro de Pardal va revelar que van pagar a José Miguel Moreno i Francisco Granados "serveis a prostíbuls, com el situat davant del camp del Betis" i que ell mateix els portava fins allà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Dimecres calorós, però amb possibilitat de plugims al Prepirineu

Les temperatures màximes es mouran entre els 22 i els 27 grays a la Catalunya Central

Ratifiquen la nova «Ortografia» que redueix a 15 el nombre d´accents diacrítics

Ratifiquen la nova «Ortografia» que redueix a 15 el nombre d´accents diacrítics

La institució defensa que es tracta d'una proposta "enraonada" i que s'ha acordat "per consens"

´I´m a catalan´. Avui fa 45 anys de l´històric discurs de Pau Casals a l´ONU

´I´m a catalan´. Avui fa 45 anys de l´històric discurs de Pau Casals a l´ONU

El 24 d'octubre de 1971, les Nacions Unides van lliurar la Medalla de la Pau al músic català

Enllaços recomanats: Premis cinema