La Guàrdia Civil ha pres declaració com a sospitós de la desaparició i possible homicidi del nen Yeremi Vargas a un antic resident de la mateixa localitat on viu la seva família, Vecindario (Gran Canària), que des de l'any passat està pres per una agressió sexual a un altre menor.

Fonts de la investigació han confirmat a Efe que es tracta d'un home de 56 anys, al qual agents de la Unitat Central Operativa van interrogar dimarts a la presó d'Algesires, on està intern, sota els càrrecs de detenció il·legal, segrest i homicidi.

Nou anys després de la desaparició del nen i després de diverses línies d'investigació que van portar a carrerons sense sortida, almenys dues pistes han conduït fins a aquest presumpte pederasta, identificat com Antonio O.: el Renault 5 blanc que va ser vist a la mateixa zona on es va perdre el rastre de Yeremi i els comentaris que ell mateix ha fet a la presó sobre el cas. Fonts pròximes al cas van assenyalar que el reclús va explicar a la presó d'Algesires que va veure com es van emportar el nen i qui ho van fer.

Pel que sembla, el sospitós va fer aquest tipus de comentaris en més d'una ocasió i es va situar ell mateix en el lloc dels fets el mateix dia de la desaparició, el 10 de març del 2007.

Les indagacions sobre aquest cas es desenvolupen sota secret de sumari, però la família del nen ja ha rebut informació sobre les noves pistes i es tem el pitjor, segons va reconèixer ahir als periodistes la seva mare, Ithaisa Suárez.

Diu que està "destrossada" des de fa tres setmanes, quan la Guàrdia Civil li va parlar per primera vegada del nou sospitós, i sap que es tracta d'un home que vivia a uns 50 metres de casa seva.

"El meu pare el coneixia. L'havia vist mirant els nens al solar quan estava jugant", va relatar Ithaisa Suárez.

Les fonts consultades van precisar que el sospitós ni ha confessat els fets, ni ha acusat ningú de la desaparició del crim, de manera que els investigadors han pres el seu testimoni amb cautela.

El mateix va demanar el delegat del Govern a Canàries, Enrique Hernández Bento, que va demanar a la premsa "prudència" i "paciència" perquè la Guàrdia Civil pugui completar el seu treball.