Les propietats i finques de Salellas aixequen debat a la xarxa

La declaració de béns del diputat de la CUP va ser publicada ja fa uns mesos a la pàgina web del Parlament

02.06.2016 | 00:00

Dos habitatges, tres locals i sis finques rústiques. Un total d'11 propietats són les que estan a nom del diputat de la CUP al Parlament de Catalunya Benet Salellas, que ahir es va veure esquitxat per la proposta del seu propi grup parlamentari, la d'ocupar aquelles finques abandonades que no tinguin una finalitat social.
Els usuaris van qüestionar ràpidament la decisió del grup de l'esquerra anticapitalista a través de les xarxes socials, apel·lant que alguns dels diputats de la CUP tenen un gran nombre de segones residències, com es dóna en el cas de Salellas.
En declaracions al programa El Món a Rac1, el mateix diputat va atribuir tota l'alarma que s'havia creat a "finalitats polítiques" i va justificar que totes les seves propietats deriven de "l'esforç i el treball de la seva família", referint-se als seus avis i al seu pare, el conegut advocat Tià Salellas.
El diputat cupaire també va demanar que "no es tregui de context la situació i s'eviti donar un valor que no toca a aquest patrimoni". El germà de Benet, Lluc Salellas, va consolidar també les declaracions del seu germà per Twitter explicant d'on provenia cadascuna de les propietats i dient que "rebre una herència és una cosa que no es tria, és la vida".
Tot i així, la declaració de Salellas no és una novetat, ja que va sortir a la llum ja fa uns quants mesos. Tots els diputats al Parlament de Catalunya estan obligats a dur a terme aquest tràmit i la llista dels seus béns són publicats en obert a la web del Parlament per a tots aquells que ho vulguin consultar. En el cas de Salellas hi consten dos habitatges, un d'ells adquirit per compravenda i un altre per herència. També tres locals, dels quals té la propietat completa de dos d'ells i el 25% del tercer, i finalment sis finques rústiques adquirides totes per herència, ?menys una que va ser per donació, entre els anys 2006 i 2008. La propietat d'aquestes va del 25% al 100% en algun dels casos.

L'arrel del debat
La polèmica referent al patrimoni del diputat cupaire va venir derivada de la resposta de la diputada Eulàlia Reguant, també de la CUP, en una roda de premsa dilluns, quan en ser preguntada per si es podien ocupar les segons residències, va contestar amb un "depèn". Tot i resultar el més viral, Benet Salellas no va ser l'únic que va quedar afectat per les declaracions. També van rebre crítiques altres diputats anticapitalistes, com Albert Bortran, Pilar Castillejos i Joan Garriga.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema