Els cossos de 117 migrants que haurien mort ofegats en el Mediterrani han estat trobats aquest dijous prop de la ciutat libia de Zuwara, a la zona oest del país nord-africà, segons un portaveu de la Mitja Lluna Roja, Al Jamis al Bosaifi.

Els equips de rescat treballen a la zona davant la possibilitat que hi hagi més cadàvers de l'aparent naufragi, al mateix temps que intenten determinar les circumstàncies en què han perdut la vida aquestes persones, que haurien intentat creuar per mar a Europa.

Al Bosaifi ha explicat que la majoria dels morts tenen aspecte de l'Àfrica subsahariana, però els cossos estan en avançat estat de descomposició i ni tan sols és clar quant temps podrien portar morts.

El nombre d'embarcacions que salpen des de Líbia per tractar d'arribar a Itàlia s'ha disparat en les últimes setmanes com a conseqüència de l'arribada del bon temps i dels majors controls en la ruta entre Turquia i Grècia. Les organitzacions sospiten que la majoria d'aquests vaixells parteixen des de zones costaneres situades entre les ciutats de Zuwara i Sabratha, en l'oest de Líbia.

En el que va d'any, més de 40.000 persones han creuat des del nord de Líbia a Itàlia, si ben també són moltes les que han perdut la vida pel camí. Centenars de persones van morir a la zona central del Mediterrani només durant la setmana passada.