Inexorable, el riu Sena creixia ahir cada hora uns quants centímetres al seu pas per París, que observa amb temor i una mica d'impotència com l'aigua s'ha empassat els seus passejos fluvials i amenaça amb entrar a les llars, empreses i alguns dels monuments més visitats del món.

El pic de la crescuda, segons les autoritats, estava previst que s'assolís anit per arribar a una altura propera als 6,50 metres, un nivell que no es veia a la Ciutat de la Llum almenys des de 1982. L'alerta a París continua sent taronja, és a dir, un esglaó per sota de la vermella, que hauria de decretar-se si l'avinguda superés els set metres i que implicaria, de fet, l'existència d'un perill real per a les persones i els béns.

La commoció davant les imatges dels icònics "Bateaux mouches" negats per l'aigua o de les estàtues del Louvre rescatades a la carrera pels funcionaris del museu semblen fer oblidar que a França ja han estat evacuades almenys 20.000 persones en altres localitats veïnes i almenys dues persones han mort. A la capital, segons ha informat l'Ajuntament, no hi ha per ara prevista cap evacuació ni s'albiren dificultats en el subministrament elèctric o de gas.

Aquest no és el cas en petits municipis al sud de París com Villeneuve Saint Georges, on viu Tania Pereira, empleada d'una companyia de neteja que es resistia ahir a deixar casa per por de no poder tornar-hi quan acabés la jornada. "Per poder sortir he hagut de saltar sobre l'aigua, que s'havia colat, però no sé si podré tornar a fer-ho quan torni i, a més, amb la meva filla. Al carrer del costat ja han evacuat tots els veïns i els han ficat en un gimnàs" va explicar a Efe Pereira.