Els Mossos d'Esquadra van expulsar cinc persones del Banc Expropiat que ahir van al matí accedir-hi fent un forat a la paret. Cap a les 20.50 es van acabar de desallotjar les dues persones que encara eren a l'interior del local del barri de Gràcia de Barcelona. Eren dues noies que s'havien lligat a bidons de ciment i els agents van necessitar hores per treure-les.

Mentre va durar el procés es va procedir a tornar a segellar els accessos a l'immoble, tant el que van obrir ahir al matí els joves que hi han accedit fent un butró amb una serra radial, com la via que va practicar la policia catalana per poder-los desallotjar.

Tant les dues noies com els altres tres joves que van ocupar el Banc Expropiat van ser arrestats. Segons un comunicat de la Policia, són tres homes i dues dones, quatre de nacionalitat espanyola i un d'italiana, i tenen entre 27 i 34 anys. A tots se'ls acusa dels delictes de danys, desobediència greu i usurpació de béns immobles. Poc després de la desocupació de l'edifici va començar una manifestació pels carrers de Gràcia de suport als arrestats en què participaven un centenar de persones.

Lligades a bidons de ciment

Segons un comunicat dels Mossos, les tasques per alliberar les dues noies que s'havien lligat a dos bidons plens de ciment s'han allargat durant unes hores "atesa la dificultat de realitzar aquesta operació en què també s'ha activat el Servei d'Emergències Mèdiques". Un cop acabat el procediment, totes dues noies han estat traslladades a dependències policials juntament amb els altres tres okupes, que unes hores abans ja havien estat traslladats a la comissaria. Un cop finalitzat el desallotjament, els Mossos van lliurar la propietat al seu legítim propietari, que ja havia denunciat la nova ocupació a la Policia. Paral·lelament, els operaris van iniciar les tasques per tapar el forat per on havien entrat els ocupants del local i per assegurar novament els accessos a l'edifici.