El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, va implorar ahir a la CUP que s'assegués, com a mínim, a negociar els pressupostos del Govern i va atribuir a la "desconfiança política" el bloqueig dels pressupostos del 2016 de la formació anticapitalista. Junqueras va demanar a la CUP, que en aplicació de l'acord d'estabilitat, almenys permeti que es puguin debatre al Parlament.

La CUP va reiterar divendres al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que no retirarà l'esmena a la totalitat al projecte de pressupostos elaborat pel Govern, si bé manté oberta la negociació per treballar conjuntament amb JxS en "una nova proposta" pressupostària.

Junqueras va considerar ahir, en declaracions a RAC1, que el que hi ha al rerefons d'aquesta posició de la CUP, "més que no pas una qüestió de debat pressupostari o de partides", és "una qüestió de visió política, de confiança política, de full de ruta, d'aplicació de full de ruta".

"No demanem que s'aprovin els pressupostos, demanem que els pressupostos es puguin debatre al Parlament. Després els aprovarem o no, els modificarem o els mantindrem, però els hem de poder debatre", va ressaltar el conseller d'Economia.

Tardà, convençut de l'acord

El portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Congrés i candidat a les eleccions del 26-J, Joan Tardà, va mostrar ahir el convenciment més absolut que Junts pel Sí i la CUP arribaran a una entesa pel que fa als pressupostos. "Queden encara uns dies i treballem en aquest escenari", va dir Tardà als periodistes a Ciutat Meridiana. "Tenim l'absoluta i radical confiança amb el president Puigdemont, la confiança amb Junqueras i estem convençuts que els companys de la CUP seran responsables", va assenyalar.