La Fiscalia demana dotze anys de presó per a una mare acusada d'haver provocat una paràlisi cerebral al seu fill, copejant-lo i sacsejant-lo amb força perquè deixés de plorar el juliol del 2009, quan el bebè tenia amb prou feines amb sis setmanes de vida.

En la secció 20 de l'Audiència de Barcelona s'ha iniciat aquest dimarts el judici contra la dona, Julia T., a la qual la Fiscalia acusa d'un delicte de lesions i demana que indemnitzi amb més d'un milió d'euros el seu fill per les seqüeles derivades de la pallissa, que l'obligaran a dependre d'una tercera persona per a tota la vida.

A més, el ministeri públic sol·licita que, durant el temps de condemna, s'inhabiliti a la dona per exercir la pàtria potestat del nen, que està sent tutelat per la Direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (Dgaia), encara que provisionalment viu en acolliment amb els seus avis materns.

Segons manté la Fiscalia en el seu escrit d'acusació, l'episodi que va deixar amb paràlisi cerebral al menor va ocórrer la matinada del 14 de juliol del 2009, quan el nen, nascut a l'Hospital de Granollers, tenia sis setmanes de vida. El ministeri públic sosté que, a mitjanit, el bebè va començar a plorar, la qual cosa "va enfurismar i va alterar" a la seva mare, que el va posar de cap per avall subjectant-lo violentament pels peus i li va propinar diversos cops als glutis, a més de sacsejar-lo "insistent i bruscament".

Hores més tard, el nen va sofrir una apnea i la mare el va portar a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, on va quedar ingressat en la unitat de vigilància intensiva (UCI) a causa de la gravetat de les lesions que presentava.

Per la seva banda, la dona, que es troba en llibertat provisional, ha admès a la seva declaració davant el tribunal que va sacsejar el seu bebè, però ha precisat que ho va fer perquè li va semblar que no respirava a causa de l'episodi d'apnea pel qual finalment ho va portar a l'hospital.

A conseqüència de les lesions, el nen va sofrir diversos hematomes cranials, síndrome del nen sacsat, infart isquèmic i anèmia, pels quals va romandre 16 dies ingressat i va haver de rebre tractament farmacològic, fisioterapèutic i antibiòtic.

Les lesions han deixat com a seqüeles al nen una paràlisi cerebral amb deterioració molt greu de les funcions cerebrals, que l'obliga a desplaçar-se en cadira de rodes i precisar l'ajuda d'una tercera persona, així com pèrdua d'agudesa visual i auditiva.

Segons la Fiscalia, la processada -a la qual no aprecia cap alteració psíquica que li impedeixi conèixer l'abast dels seus actes- té una altra filla de 10 anys la qual suposadament va abandonar al domicili dels avis materns, sense previ avís