El terrorisme va colpejar ahir de nou a Istanbul, la principal ciutat turca, just al començament del sagrat mes musulmà de ramadà quan un cotxe bomba va esclatar al pas d'un autobús de la policia, i va deixar onze persones mortes i 36 de ferides.

L'atemptat, atribuït pel govern i la presidència de Turquia a la guerrilla kurda del Partit dels Treballadors de Kurdistan (PKK), va tenir lloc a l'històric barri de Beyazit Vezneciler, a prop d'una universitat i de diversos important llocs turístics, com el famós Gran Basar. La bomba va esclatar en un cotxe llogat uns dies abans de l'atemptat i la policia va detenir ahir quatre persones suposadament relacionades amb el vehicle, segons va informar l'emissora CNNTürk. "No és una novetat que l'organització terrorista [com anomenen el PKK) estengui els seus atacs a les ciutats", va dir el president turc, Recep Tayyip Erdogan, després de visitar uns ferits en l'atemptat en una clínica a Istanbul.

Set dels morts són agents de la policia i quatre són civils, mentre que almenys dos ferits estan en estat crític. "Cal dir una cosa clara: els terroristes no fan diferències entre civils i policies, o soldats i civils", va dir el president turc.

"Lluitarem contra el terrorisme fins al final. Sento molt les morts, però aquesta lluita té un cost. Continuarem fins al final", va afirmar Erdogan davant la premsa.

El primer ministre, Binali Yildirim va destacar el fet que l'atac succeís al començament de ramadà. "Organitzacions terroristes que ataquen innocents civils en els primers dies de ramadà demostren una vegada més que estan en contra de la humanitat i contra tots els valors humanitaris", va assenyalar el primer ministre en un comunicat. "No importa el que passi, l'estat de Turquia mai farà concessions en la lluita contra el terrorisme", va concloure Yildirim.

L'oposició va condemnar l'atac i el colíder del partit pro kurd HDP, Selahattin Demirtas, va apel·lar a tots els partits polítics a unir les seves forces contra el terrorisme. "Unim-nos com a líder de quatre partit per aturar la violència. Si no podem resoldre aquest problemes en un temps raonable, llavors tots hauríem de dimitir", va dir el polític kurd.