El diputat de la CUP Antonio Espinosa ha constatat aquest dimecres que el rebuig del Parlament a continuar tramitant els pressupostos és “un dels últims actes d’una representació teatral que ja dura massa temps i que comença a avorrir els ciutadans”.

En aquest context, ha lamentat la incapacitat del Govern per trobar aliances amb els grups de la cambra argumentant que l’independentisme és una “cotilla que asfixia” i que impedeix arribar a acords. Espinosa també ha criticat que l’executiu català no busqui aliances amb altres comunitats autònomes per negociar una millora del sistema de finançament i ha defensat que els pressupostos presentats pel vicepresident econòmic, Oriol Junqueras, no suposen un increment en polítiques socials respecte els comptes del 2010.

En el seu torn per presentar l’esmena a la totalitat presentada per C’s, Espinosa ha denunciat que l’independentisme suposa “una llosa i un obstacle” per aconseguir consensos i que està posant Catalunya en mans de la CUP i d’una estratègia basada en la desobediència i la confrontació continua. Una estratègia que, segons el diputat de C’s, només porta perjudicis per als ciutadans. “Menys mal que els companys de la CUP són coherents”, ha ironitzat.

C’s troba “escandalós” que el Govern consideri esgotat el model de finançament però, en canvi, no busqui suports i complicitats d’altres comunitats autònomes per millorar-lo i ha apostat perquè es busqui un model que garanteixi “l’equitat del conjunt del sistema” i no del benefici particular. “Diuen que un acord de finançament és impossible però creuen possible crear un nou estat!”, ha exclamat.

En l’àmbit social, Espinosa ha considerat una “exigència inajornable” que s’incrementi la despesa en polítiques socials amb la millora de l’economia i ha denunciat que les quantitats destinades en despesa social dels pressupostos del 2016 estan “molt allunyades” de les que es destinaven en els comptes del 2010. “Vagin a explicar-ho als que estan a l’atur i als que busquen a les escombraries”, ha afegit.

En aquest context, ha demanat a Junqueras que no “exageri la bonança de l’economia” quan aquesta no està arribant als ciutadans que més ho necessiten.