Quatre membres de la línia de successió de la corona espanyola van regularitzar 4 milions d'euros procedents de Suïssa durant l'amnistia fiscal del 2012, segons va revelar ahir eldiario.es. Es tracta de quatre familiars del rei emèrit Joan Carles I: Alicia de Borbó-Parma; el seu fill, l'infant Carles de Borbó-Dues Sicílies, i dos dels seus néts.

En total, van regularitzar 4 milions que tenien dipositats al banc suís Lombard Odier i van abonar 73.437 euros en concepte d'impostos, l'1,84% dels fons que guardaven en els comptes secrets, segons recull eldiario.es en la primera entrega dels Papers de la Castellana, investigació conjunta amb els mitjans La Marea i Diagonal.

Segons eldiario.es, la quantitat defraudada correspon a l'herència de Maria Cristina de Borbó-Parma Habsburg, tia del rei emèrit i neboda d'Alfons XIII, i que va morir el 2009. El 2012, la seva germana, Alícia de Borbó-Parma Habsburg, va presentar la declaració especial per regularitzar els fons i va pagar 51.880 euros per fer aflorar els diners. El seu fill, Carles de Borbó, cosí de Joan Carles I i que va morir l'octubre del 2015, va regularitzar 1,3 milions i va abonar 19.407 euros a Hisenda. Per últim, dos fills de Carles de Borbó, a qui Joan Carles I va fer infants, van aflorar cadascun 177.735 euros, amb uns rendiments declarats de 10.743 euros. Segons el diari, la documentació surt de diversos despatxos d'assessoria tributària de Madrid i que ajuden els seus clients a ocultar les seves fortunes a l'estranger.