Regió 7

El fiscal demana 76 anys de presó per al cap de la trama Gürtel

El ministeri públic reclama una condemna de 64 anys per a Pablo Crespo, número 2 de la trama

08.06.2016 | 00:00

La Fiscalia demana 76 anys i 7 mesos de presó per al líder de Gürtel, Francisco Correa; 40 anys i 9 mesos per a l'exalcalde de Boadilla del Monte Arturo González Panero, El Albondiguilla, i 23 anys i mig per l'exdiputat del PP Alfonso Bosch.
En el seu escrit d'acusació, Anticorrupció reclama a més 64 anys i 7 mesos de presó per al número dos de la Gürtel, Pablo Crespo, 22 més per a l'exregidor José Galeote, 39 i un mes de presó per a l'excap de l'Empresa Municipal del Sòl i l'Habitatge (EMSV) de Boadilla César Tomás Martín Morales, i 2 anys i mig per a l'exalcalde de la localitat Juan Jesús Siguero, que va succeir a González Panero.
Tots estan processats en la peça separada sobre l'actuació de Gürtel a Boadilla, en la qual s'acusa 27 persones, així com al PP en qualitat de responsable civil com a partícip a títol lucratiu per haver-se beneficiat de 204.198 euros. El PP també hi figura com a partícip a títol lucratiu en els procediments que afecten la trama a Pozuelo d'Alarcón i Majadahonda.
Segons l'escrit, de 172 pàgines, la xarxa mafiosa va pagar als polítics del PP, en forma de regals o diners, a canvi d'intercedir en adjudicacions públiques de Boadilla, i la trama va arribar a dirigir a la pràctica tota la contractació pública a Boadilla. Els pagaments van ascendir a 1.800.000 euros en el cas de González Panero, a 2.702.315 euros en el de Correa i a 1.327.235 en el de Martín Morales, mentre que Bosch va arribar a embutxacar 941.652 euros, Crespo 593.000 i Galeote 557.609 euros
Part dels fons percebuts per El Albondiguilla, Crespo i Martín Morales es van ocultar, segons la Fiscalia, en comptes oberts en sucursals bancàries suïsses oberts a nom de societats panamenyes.
De fet, el compte que hauria utilitzat Crespo a nom de Mall Business hauria estat bloquejat per les autoritats suïsses amb un saldo d'1.557.379 euros el 2012, mentre que l'usada per González Panero a nom de Longridge International va ser bloquejat amb un saldo de 120.379 euros el 2015.
Els fets investigats haurien ocasionat un perjudici a l'Ajuntament de Boadilla d'almenys 4.072.000 euros per l'adjudicació eventualment irregular d'una parcel·la a l'entitat UFC i a l'EMSV d'un mínim de 960.000 pel cànon deixat d'abonar per Artas Consultoria.
A aquestes quantitats s'hi han d'afegir 31.215 euros més pel sobrepreu abonat amb motiu d'actes adjudicats a les empreses vinculades a Correa i que estaria "destinat al PP i Alfonso Bosch", exdiputat regional de Madrid.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

Interior planteja que els agents municipals comparteixin numeració amb els Mossos, però no una...

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

El secretari general de Podem reclama per al seu partit el paper d'"oposició real"

El PSOE dóna el tercer ´no´ a Rajoy però avança una abstenció ´sense aval´

El PSOE dóna el tercer ´no´ a Rajoy però avança una abstenció ´sense aval´

Hernando avisa els populars que hauran de guanyar-se la governabilitat "setmana a setmana i...

Enllaços recomanats: Premis cinema