la diputada del PSC Alícia Romero ha acusat el Govern d'"irresponsable" per haver portat al Parlament els pressupostos per a 2016 sense comptar amb els suports necessaris per a la seva aprovació. En aquest sentit, ha criticat que ni tan sols hagin trucat el seu partit per intentar negociar-los. Romero ha dit que "a ningú pot sorprendre" que la CUP no avali la proposta comptable de l'executiu i ha recordat que aquesta no és la primera votació que perd Junts pel Sí. "Alguns parlaven del tripartit com un Dragon Khan. Allò era estabilitat en comparació, quant l'enyorem", ha etzibat. La socialista també ha negat que aquests siguin els comptes públics "més socials de la història", com ha assegurat Oriol Junqueras, perquè al 2010 van destinar-se 19.050 MEUR a partides socials, 2.600 més que a la proposta pressupostària actual.

La portaveu econòmica del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha titllat els pressupostos presentats pel vicepresident econòmic, Oriol Junqueras, de "continuistes", "resignats" i "desobedients amb el Parlament" perquè, a parer seu, mantenen les retallades socials, són "poc ambiciosos" i no incorporen mesures aprovades a la cambra catalana al llarg d'aquesta legislatura, com ara l'atorgament de recursos a les escoles bressol o la reversió del tancament de línies de P3 anunciat pel Govern.

La diputada socialista ha criticat durament que l'executiu català hagi presentat la seva proposta comptable per a 2016 sense comptar amb els suports necessaris per a la seva aprovació. "És una irresponsabilitat molt important. No els van treballar prou prèviament i ara estem vivint un teatre que fa mal el Govern i el país", ha etzibat. A més, ha lamentat que el departament d'Economia ni tan sols hagi trucat al grup parlamentari del PSC per intentar negociar els pressupostos.

Segons Romero, el veto de la CUP al projecte comptable del Govern era previsible i, en cap, cas pot "sorprendre" a Junts pel Sí, que porta "unes quantes votacions perdudes al Parlament", ja que "la CUP ha votat amb l'oposició altres vegades, ja ve sent un element normalitzat", ha afirmat posant com a exemple els debats parlamentaris sobre el transport sanitari i l'atorgament de subvencions als mitjans de comunicació, entre d'altres. "Vostès i la CUP no comparteixen projecte polític, tampoc l'estratègia política", ha afegit.

La portaveu econòmica del PSC ha reclamat a Junqueras i el seu equip que no demanin responsabilitats "a qui no les té", sinó que assumeixin el seu paper. Així, ha aprofitat per treure pit de l'etapa dels governs tripartits. "Se'm fa inevitable recordar quan alguns acusaven el tripartit de ser un Dragon Khan. Ara, amb la situació actual, allò era estabilitat, i com l'enyorem", ha assegurat tot aixecant aplaudiments a la bancada socialista.

Romero ha atribuït la presentació dels pressupostos per part del Govern a una estratègia electoralista per part d'ERC, que creu que pensa en la cita electoral del 26-J i en les properes eleccions catalanes. També ha assegurat que la inestabilitat política actual respon a un error de base: que les forces sobiranistes "no van llegir bé" els resultats del 27-S i ara es fa palès que no hi ha una majoria parlamentària independentista suficient.

A més, ha negat categòricament que els pressupostos per a 2016 siguin els "més socials de la història", tal com han indicat insistentment des del Govern. Sense anar més lluny, Romero ha recordat que l'any 2010, l'últim del govern tripartit, van destinar-se 19.050 MEUR a partides socials, mentre que els que proposa Junqueras en preveuen 16.423 MEUR. En aquest sentit, ha acusat l'executiu d'estar "allunyat" de la desconnexió de l'Estat anunciada pels independentistes però també de la realitat dels catalans que pateixen la crisi.

D'altra banda, Romero ha felicitat el vicepresident i conseller d'Economia per no haver inclòs ingressos ficticis "com sí que feien Andreu Mas-Colell i Artur Mas", i per haver negociat millores financeres amb l'Esta, cosa que tampoc feien els governs de CiU, ha afegit. En la seva opinió, el Govern de la Generalitat hauria de seguir en aquesta línia de col·laboració amb Madrid.