L'arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, ha apartat del càrrec el director de l'escolania de la parròquia del barri de la Sagrada Família després de conèixer que un exalumne l'ha denunciat per uns presumptes abusos sexuals comesos entre el 1972 i el 1974, per la qual cosa el delicte ha prescrit.

Omella va explicar ahir que ell advoca per la "tolerància zero" amb els abusos i va assegurar que l'acusat, que no és sacerdot ni religiós, sinó un professor de música laic, ha estat apartat de la seva responsabilitat preventivament.

Els Mossos van confirmar que investiguen una nova denúncia per presumptes abusos sexuals comesos per un professor, que, segons la víctima, ara és el director de l'Escolania de la parròquia de la Sagrada Família (que no depèn de la basílica de la Sagrada Família), i que van ser comesos als anys 70.

"No és un sacerdot, així que no entra dins la jurisdicció de l'Església, sinó que passa directament a la jurisdicció civil", va dir Omella, que va afegir que els responsables de l'arxidiòcesi esperaran la resolució judicial per actuar.

Segons els Mossos, la denúncia la va presentar un home el 26 de maig, i va explicar que havia patit abusos sexuals per part del seu professor de música mentre era alumne del Cor de Maria de Sabadell. En declaracions a RAC1, la víctima, que tenia 14 anys quan van succeir els fets, va dir que el professor el portava a casa en cotxe i que li agafava la mà i li feia petons a la galta, fins que un dia se'l va posar a la falda i li va tocar els genitals. En la seva conferència, Omella va dir que els casos d'abusos "fan molt de mal als creients i als membres de la jerarquia".