Amb la seva suposada condició d'expert en educació, un estudiant de magisteri valencià es dedicava a recórrer col·legis privats de tot Espanya, en els quals mantenia contacte amb infinitat de menors. Una investigació del Emume de la Guàrdia Civil ha permès destapar diversos abusos durant aquestes trobades i ha procedit a la detenció del sospitós com a presumpte autor d'un delicte de corrupció de menors.

El presumpte 'depredador sexual' arrestat a València va ingressar ahir a la presó provisional després de prestar declaració al jutjat d'instrucció número 19 de València, que ha decretat el secret de sumari. Segons fonts consultades per Levante, en el registre del seu domicili es va trobar abundant material pedòfil.

La causa està oberta per un delicte continuat d'abusos sexuals a menor de tretze anys, penat amb fins a 12 anys de presó, i un delicte de corrupció de menors, castigat amb penes de fins a 9 anys.

L'instructor considera que hi ha indicis d'entitat suficient per ordenar la presó, tenint en compte la gravetat dels fets investigats i la penalitat dels delictes imputats. Considera, igualment, que concorre risc de fuga i de reiteració dels fets.

En el registre del domicili del detingut, en una localitat de la província de València, els agents van confiscar divers material informàtic. El Jutjat està pendent del resultat que llanci l'anàlisi del bolcat dels dispositius informàtics intervinguts en l'habitatge de l'investigat.

El detingut, identificat com Juan R. P., de 25 anys, penjava al seu bloc d'internet fotografies i vídeos de les seves trobades, suposadament educatives, amb els alumnes de diversos col·legis privats d'Espanya, entre ells a nou de la província d'Alacant.

A més d'un delicte de corrupció de menors els investigadors també li imputen un delicte d'agressió sexual i s'està revisant tot el material intervingut per establir el nombre de víctimes d'aquest presumpte pederasta.