EL VETO DE LA CUP ALS PRESSUPOSTOS

Les reaccions dels polítics de la Catalunya Central al veto als pressupostos

Veus de diferents formacions opinen sobre els comptes fallits proposats per Oriol Junqueras

09.06.2016 | 12:36

Salvador Redó
Salvador Redó
La CUP ha incomplert el pacte perquè, com a mínim durant aquest procés previa als pressupostos, ha prioritzat les seves aspiracions polítiques abans que tirar endavant i accelerar la construcció d'aquest nou projecte. El discurs de JxS era aprovar els pressupostos perquè sí, i no ho puc fer. Es fa un flac favor al procés fent de nou el pressing CUP. Un altre cop el procés s'està fent malament, una altra cosa és que la CUP haguem de millorar perquè hi hagi coses que s'han fet malament.
Àngels Chacón
Regidora a Igualada (CDC)
Jaume Casals
Alcalde de Navàs (CUP)

marta pich
Salvador Redó
La de la CUP és una decisió que de cap manera atura el procés. No vol dir que ens haguem tancat en banda, sinó que creiem que no és suficient. Qui s´ha tancat en banda ha estat JxS, que en tot moment s´han negat a fer reunions amb nosaltres i, quan ens va posar els pressupostos damunt la taula, en va enviar tots els mitjans per pressionar. En la cruïlla i en el moment històric en què estem, no aprovar els pressupostos és un torpede que va directe a la línia de flotació del procés. Estan trencant la il·lusió de molta gent. Davant d´això, el President Puigdemont ha anunciat que farà una moció de confiança al Parlament per veure quines forces li donen suport per seguir endavant amb el full de ruta i, si no és suficient, anar a eleccions.
Gemma Tomàs
Regidora a Manresa (CUP)
Jordi Serracanta
Regidor a Manresa (CDC)

Salvador Redó
D.C.
El que sap més greu de tot plegat seran els 870 milions d´euros que no es podran desenvolupar per al pla de govern previst per al 2016, i els principals damnificats seran la gent i especialment el que més ho necessiten. La CUP ha estat capaç de donar un xec en blanc al govern d´Ada Colau amb uns pressupostos continuistes, i en canvi, als de la Generalitat, que per primer cop en 5 anys any no els havíem de retallar, els han tancat la porta amb una esmena a la totalitat. La legislatura continua, però tiren pels aires els terminis marcats, No és la primera vegada que passa això i caldria treure'n alguna conclusió. Si no ens aniria passant contínuament perquè no no n'aprenem d'aquest tipus de comportaments i això no ens ajuda a continuar avançant en el camí. . Si no es tenen clares les prioritats (primer, aconseguir l'estar propi; después, la resta), si no es comparteix una estratègia comuna, i si no apliquem el sentir comú (cadascú té el pes que li varen donar els electors), el procés ho tindrà més difícil encara. No ens podem rendir, però d'aquesta manera no anem enlloc.
David Saldoni
Alcalde de Sallent (CDC)
Antoni Biarnés
Cap del grup municipal de CDC a Berga

Salvador Redó
D.C.
Aquesta situació ens aboca a una pròrroga dels pressupostos, i la veritat és que l´absència d´uns de nous ens limita molt a nivell econòmic, sobretot per construir el país i obtenir finançament per desenvolupar polítiques socials. De tota manera, encara que tinguem uns pressupostos prorrogats, aquí no es deixa de treballar, l´activitat al Parlament continua i la CUP, d´alguna manera, pot se- guir donant suport al full de ruta. No són uns pressupostos de ruptura amb l'estat espanyol i lògicament s'han de consensuar amb qui es pretén que s'aprovin perquè no hi ha desobediència al Tribunal Constitucional amb les Lleis impugnades i perquè no es desobeeix el llindar de dèficit del Montoro i de la UE; per exemple, es consoliden les privatitzacions. L'arrel de tot plegat cal no oblidar a més que rau en no presentar uns pressupostos ni tenir la voluntat de debatre'ls amb qui es pretén que els voti a favor.
Carolina Telechea
Regidora a Igualada (ERC)
Montse Venturós
Alcaldessa de Berga (CUP)

Salvador Redó
Arxiu
 Tot i que una part important dels seus membres l´hauria assumit, ja s´ha vist que s´han acabat imposant els que no ho han fet. Han guanyat aquells que no estan disposats a assumir la maduresa política que cal en aquest moment. A més, cal dir que no es tracta d´un fet menor i és molt difícil de preveure què pot passar, però és evident que és un toc d´atenció important que ens obliga a fer un plantejament seriós de com avançar a partir d´ara. La CUP ha incomplert el pacte perquè la seva actitud ha estat deixar a l'estacada el Govern en un tema tan important com aquest. L'acord era de no votar juntament amb els altres partits qüestions que frenessin la independència, i ara ho han fet perquè els pressupostos responien al que estava compromès a la resolució del 9-N.
David Rodríguez
Diputat i alcalde de Solsona (JxSí)
Eudald Vilaseca
Alcalde d'Avinyó (ERC)

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema