El diputat de la CUP Benet Salellas ha admès que des de la seva formació s'ha de fer autocrítica perquè a vegades es té la raó però si un no té capacitat de comunicar aquesta raó i d'explicar-ho bé, els esforços esdevenen infructuosos.

Així ho ha expressat a través d'un vídeo de cinc minuts difós a través de les xarxes socials per explicar els motius de la CUP per rebutjar els pressupostos i ressituar lenrenou dels últims dies. Crec que el més important és que aprenguem dels errors d'aquests dies. El conjunt del bloc independentista hem de trobar la fórmula des de la pluralitat de construir la república catalana, ha defensat. Respecte les negociacions, Salellas assenyala els homes forts de l'executiva de CDC com els responsables de no acceptar els punts imprescindibles pels cupaires. I conclou que CDC i ERC no són capaços de resoldre internament les diferència i que qui ho acaba pagant és la CUP.

El diputat de la CUP relata que s'han produït 16 reunions amb el Departament d'Economia per negociar els pressupostos i ha repassat els punts que la seva formació posava sobre la taula: una política fiscal de més ingressos per a les rendes de més de 90.000 euros, modificar l'IRPF, l'impost de patrimoni i l'impost de successions, així com mantenir els impostos anul·lats i redefinir la política de dèficit.

Salellas assegura que hi havia una certa receptivitat per part d'ERC i també una certa entesa amb els membres de CDC amb qui es va parlar el cap de setmana passat. Però, segons el diputat, els homes forts de CDC decideixen en l'executiva de dilluns que no estan disposats a cedir en cap dels punts imprescindibles.

Així doncs, Salellas conclou que no ha estat un debat de 62 diputats contra 10 perquè considera que dins de JxSí hi ha gent d'ERC i independents que estan a favor d'una política fiscal que gravi més als que tenen moltíssim i ha assenyalat a un enrocament de CDC com a responsable de la situació. Malgrat això, ha apostat per resoldre la situació des d'una perspectiva autocrítica, millorar el que s'ha fet, seure, dialogar i construir perquè l'objectiu de la legislatura era la construcció de la república catalana. ?Ningú pot imposar res, tampoc CDC. Crec que tenim marge i que hi ha partida, conclou.