Fa mig any, en la darrera convocatòria d'eleccions al Congrés, es va produir un duel singular: la candidata de la Catalunya Central millor situada a les llistes d'ERC era la sallentina i exalcaldessa Mirella Cortès i CDC (que es va presentar com a Democràcia i Llibertat) va triar com a candidat més ben situat l'actual alcalde, David Saldoni. L'una anava de 6 per ERC, l'altre de 8 en la candidatura de Francesc Homs.

Les formacions van anunciar que pràcticament no variarien la composició de les seves candidatures, però, ves per on, entre els canvis hi ha un nou duel: Carolina Telechea versus Àngels Chacón. La regidora número 2 d'ERC a Igualada en un cara a cara amb la regidora número 2 a l'equip de govern. Altre cop dos polítics d'una mateixa població lluitant en els primers llocs de les llistes.

A ERC, la substitució s'havia d'afrontar. Telechea ocupa el lloc de representant de la Catalunya Central. Substitueix, en la mateixa posició a la llista, la sallentina Mirella Cortès, que després de quedar a les portes d'entrar al Congrés com a diputada (ERC hi tenia 5 representants i ella era la sisena), va ser designada senadora pel Parlament de Catalunya. D'aquesta manera ERC mantenia el compromís amb les comarques centrals amb "una reserva" del lloc, i un compromís de sexe, dona per dona.

A CDC també hi ha un interès evident per donar més protagonismes a les dones a les llistes. Des d'aquest punt de vista es pot entendre que la cúpula pesqui valors emergents com és el cas d'Àngels Chacón, puntal al govern igualadí. Els convergents no han substituït, sinó que han incrementat la presència de polítics de la Catalunya Central. David Saldoni conserva el seu lloc, el número 8 a la llista, però al davant ara hi té la regidora igualadina. Les enquestes no donen gaires possibilitats a CDC d'obtenir 7 diputats per Barcelona, però si hi ha una legislatura completa en el temps, Chacón podria tenir opcions. I, si no, ella, que és independent i que només ha estat regidora 5 anys, s'haurà fet veure entre els dirigents del partit.

En tot cas, a Igualada es repeteix el duel de Sallent. Potser, com diu Telechea, "en política res no és tan casual".