El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sán-chez, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, van valorar ahir la qüestió de confiança a la qual se sotmetrà el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, com una "oportunitat" per rellançar el procés sobiranista.

Sánchez va opinar que el procés "continua viu" i la qüestió de confiança, anunciada arran del veto de la CUP als pressupostos, suposa una "segona oportunitat" perquè els sobiranistes tirin endavant el seu full de ruta. Per a Sánchez, "no es tracta de canviar de socis de govern per mantenir a qualsevol preu l'estabilitat estacional". "No es tracta de substituir la CUP, es tracta d'anar sumant. Sumar al voltant del dret a decidir amb una concreció molt clara que aquest procés no es pot aturar", va afegir.

De la seva banda, Cuixart es va mostrar convençut que "de les crisis" se n'han de crear "oportunitats", si bé va reconèixer que el xoc entre el Govern i la CUP pels pressupostos "comportarà modificacions" que ja concretarà el President de la Generalitat. Malgrat que el moment és "incert", Cuixart no té "cap dubte que el setembre tornarà a estar a l'altura de les circumstàncies i arribaran a un acord".