El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va avisar davant la crida a recuperar l'entesa de la CUP que "els millors ponts són els que no es dinamiten", i va afirmar que el plantejament de full de ruta que portarà a la qüestió de confiança "no diferirà" de l'actual. En la sessió de control del Parlament, Puigdemont ha estat inquirit per l'oposició contrària a l'independentisme sobre si en la qüestió de confiança plantejada per al setembre després de no obtenir suport als pressupostos variarà el seu full de ruta, mentre que la CUP el va apel·lar a "refer els ponts, si s'han trencat".

Puigdemont va respondre a la CUP que "els millors ponts són aquells que no es dinamiten" i ha obert la porta a escoltar una eventual proposta de referèndum de l'Estat després del 26-J, sobre la qual no obstant això té "poques expectatives", encara que ha remarcat que l'agenda política catalana està ja "emancipada" de les decisions que es prenguin al conjunt d'Espanya.

Després de la ruptura del pacte d'estabilitat entre Junts pel Sí (CDC i ERC) i la CUP pel veto als pressupostos, la diputada cupaire Mireia Boya ha utilitzat un to conciliador en la sessió de control al Govern

Així, ha indicat que el distanciament pot servir per "reafirmar un full de ruta compartida" a partir de la "ruptura" amb l'Estat.

"Ens sentim responsables però no culpables", va dir Boya, que va manifestar la seva confiança a poder "reafirmar ponts si s'han trencat" per "establir les bases de la nova república", però va demanar a Puigdemont no renunciar a vies unilaterals generant expectatives amb el referèndum pactat que creu que no es compliran.

El President català va respondre a la CUP que "els millors ponts són aquells que no es dinamiten" i va negar que faci "jocs tàctics" amb el possible resultat de les eleccions del 26-J, perquè l'agenda catalana està "emancipada" del que succeeixi a l'Estat i respon al que decideix el Parlament. Però Puigdemont va apuntar que estarà obert a escoltar propostes de referèndum des de l'Estat, encara que tingui "poques expectatives" que hi hagi aquest escenari. Davant les demandes de la resta de l'oposició perquè aprofiti la qüestió de confiança de setembre per modificar el full de ruta sobiranista, el President va afirmar que el plantejament "no diferirà" del que ja el va portar a ser investit president fa mig any.