La Comissió Europea (CE) ha reiterat aquest divendres que no suavitzarà la seva postura davant de Rússia, país contra el qual manté sancions econòmiques pel seu paper en la crisi ucraïnesa, arran de la reunió prevista el dia 16 amb Vladímir Putin a Sant Petersburg.

El president de la CE, Jean Claude Juncker, i Putin han confirmat una reunió bilateral per dijous que ve amb l'ocasió del Fòrum Econòmic Internacional que se celebra en aquesta ciutat russa.

La portaveu comunitària Mina Andreeva ha recordat avui en la roda de premsa diària de la CE que Juncker ja va dir el passat 30 de maig des Luxemburg que considerava "molt important intentar avançar amb Rússia, almenys en qüestions econòmiques". "Però els asseguro que no se suavitzaran les posicions europees a Sant Petersburg", ha afirmat llavors.

Andreeva ha apuntat que l'última reunió bilateral entre Juncker i Putin va tenir lloc a Brisbane (Austràlia) al novembre del 2014 amb ocasió d'una cimera del G-20.

"La reunió donarà una oportunitat per abordar les relacions UE-Rússia en un ampli ventall d'assumptes", ha confirmat la portaveu. Segons el Kremlin, Juncker i Putin podrien tractar el futur del gasoducte rus Nord Stream II, amb el qual Rússia vol duplicar la capacitat del seu gasoducte amb Alemanya, però del qual dubta la CE en considerar que podria comprometre la seguretat de subministrament de la UE, la seva estratègia de diversificació i el futur del trànsit ucraïnès.