L'expresident català Artur Mas va apel·lar ahir a reforçar CDC a les urnes per poder ser "decisiva" al Congrés dels Diputats i per evitar que es formi en un futur pròxim un altre tripartit a Catalunya, del qual ha augurat que en podria formar part la CUP en comptes del PSC.

En un míting a Reus (Baix Camp) juntament amb Francesc Homs, Mas ha recuperat les crítiques a l'herència que va rebre dels tripartits, en els quals hi havia llavors una ERC que avui comparteix executiu amb Convergència.

L'expresident de la Generalitat va remarcar que quan CDC "és forta a Catalunya és quan no hi ha tripartits", mentre que quan ha estat "feble" sí que han governat PSC, ERC i ICV. Encara que ha avisat que aquesta vegada, si torna a produir-se un tripartit, "no seria amb el PSC, sinó amb la CUP".

També Mas va assenyalar que en un Congrés fragmentat els diputats de CDC poden arribar a ser "decisius" a Madrid i tenir "la paella pel mànec", circumstància en la qual actuaran "com CDC, no com la CUP", va afegir. En aquest sentit, l'expresident català ha fixat dos objectius: "Ser decisius a Madrid fent de Convergència i evitar tripartits a Catalunya, que no és poca cosa".

Mas va erigir CDC com el partit que "millor representa l'espai entre els extrems" de PP i C's, d'una banda, i de la CUP i Podem per l'altra: "CDC aspira a representar més que ningú aquest espai central entre els extrems".

També va arremetre contra la "mutació" del pacte que va al·legar la CUP durant el veto als pressupostos: "No és que hagin mutat, és que són unes penques, però li diuen 'mutar'. De mutació en mutació, aquí al final no quedarà res", va recalcar.

De la seva banda, Homs ha replicat a la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, que té "molta barra" per criticar la inestabilitat del govern quan l'executiu central bat el "rècord" de temps en funcions.