Poble Lliure (PLL), una de les dues organitzacions principals que conviuen a la CUP, va demanar ahir en una declaració "reformular" el full de ruta sobiranista i que qui no prioritzi la consecució de la independència que "faci un pas al costat" a fi que no sigui un fre per al procés.

En l'acte de clausura de la I Assemblea Nacional de Poble Lliure a les Cotxeres de Sants de Barcelona, aquesta organització va voler fer un gest de fermesa quatre dies després d'assenyalar que no compartia la decisió adoptada dins la CUP de no retirar l'esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat.

En una clara al·lusió a Endavant, el sector de la CUP que va rebutjar la retirada de l'esmena, el portaveu de Poble Lliure, Guillem Fuster, va advertir que "els maximalismes poden portar-nos a un carreró sense sortida".

"Apostem per la unitat popular, això ho diem clarament -va indicar Fuster-, però si hi ha contradiccions -internes dins la CUP- hem de treballar-les perquè ningú ens pugui dir mai més que som els que frenem el procés independentista".

Poble Lliure és partidària de reformular "entre totes les forces independentistes el full de ruta i tornar a vertebrar una estratègia unitària que faci que la gent posi de nou les estelades als balcons, i denunciar clarament si hi ha algú que no està per això".

Fuster va exigir, en aquest punt, en una advertència indirecta cap als sectors de CDC que tinguin temptacions "dilatòries" del procés, però també a sectors de la CUP que prioritzen objectius ideològics, que "qui no vulgui entrar en el nou full de ruta del procés d'independència que faci un pas al costat".

"No valen les dilacions, hi ha gent que voldrà posar el fre de mà, sectors de la dreta d'aquest país, però també som conscients que hi ha contradiccions que no poden frenar el procés independentista", va assenyalar.

Sobre la qüestió de confiança que plantejarà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al setembre, Poble Lliure va expressar el seu suport a "un Govern que estigui disposat a assumir tant el procés de ruptura i proclamació de la república catalana, com el desplegament d'un programa de transformació social consensuat". En l'assemblea hi van ser convidats nombrosos dirigents d'ERC i les JERC.