L'Audiència de Las Palmas ha condemnat a 16 anys de presó una jove gallega que va matar d'una punyalada al cor la seva parella perquè ja "no satisfeia les seves pretensions econòmiques ni les seves apetències sexuals". Els fets van succeir el juny del 2013 al domicili que compartien a Arinaga, a Gran Canària.

El jurat ha declaraT provat que la processada, Arantxa A. M., de 26 anys i que es donava "aires de grandesa i no ocultava el seu desig de viure còmodament", va matar el seu xicot, Jordi B. P., un home català 20 anys més gran que ella, quan els problemes econòmics pels quals travessaven ja no li permetien finançar "l'alt tren de vida que portaven". Després d'assassinar-lo, la gallega va embolicar el cadàver en plàstics i el va amagar durant tres setmanes al garatge de la casa de Arinaga, on va seguir vivint i mantenint trobades amb altres parelles fins que el juliol de 2013 va confessar el crim a la Guàrdia Civil.

Precisament per aquesta confessió dels fets, que es va produir quan encara no s'havia iniciat cap tipsu d'investigació, l'Audiència concedeix a Arantxa A. M. el benefici d'un atenuant de col·laboració amb la justícia i redueix a 16 anys les condemnes de 19 i 20 anys que demandaven, respectivament, la Fiscalia i la família de la víctima.

La processada va guardar silenci durant tot el judici, en el qual no va voler contestar ni a les preguntes de la seva defensa. El seu advocat va intentar al·legar que havia comès el crim influïda per un trastorn disocial de personalitat i, sobretot, en un context de presumptes maltractaments en el qual únicament s'hauria defensat.

No obstant això, el veredicte del jurat va ser unànime i contundent respecte a aquests supòsits: ni es va provar que Jordi B. P. maltractés a Arantxa A. M. ni existeix en l'acusada cap patologia mental que reduís la seva capacitat d'autocontrol.

El jurat va concloure que Arantxa A. M. va matar a la seva parella d'una sola punyalada al cor, que li va donar quan estava estirat al llit i no tenia cap possibilitat de defensar-se. Per als nou ciutadans que van jutjar el cas, el mòbil del crim va ser l'exposat pel Ministeri Fiscal en el seu escrit d'acusació: el fet que Jordi B. P. ja "no satisfeia" les apetències econòmiques i sexuals de la qual era la seva parella.

"Consideren (els jurats) que no resulta acreditat que l'acusada hagi estat víctima de maltractaments i sí donen importància als problemes econòmics pels quals travessava la parella i a la frustració soferta per Arantxa quant a les seves expectatives de portar una vida plaent i d'alt nivell", va resumir el magistrat ponent de la sentència, Pedro Herrera.