El Govern no anul·larà l'exàmen d'Economia

La Generalitat, però, es planteja no puntuar la pregunta difícil si cap alumne va aconseguir contestar-la

15.06.2016 | 15:41

La Generalitat ha rebutjat avui la pretensió d'alguns alumnes d'anul·lar la prova d'Economia de l'empresa de la selectivitat davant les queixes per la seva dificultat, encara que es planteja no puntuar alguna pregunta si cap alumne va aconseguir respondre-la.

La prova d'Economia de l'empresa de la selectivitat va causar ahir indignació entre nombrosos estudiants, que han començat a recollir firmes per demanar que s'anul·li l'examen, per la seva dificultat i perquè algunes preguntes no havien estat tractades durant el curs escolar.

En declaracions als periodistes, la secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Mercè Jou, ha afirmat que accepta però no comparteix "per a res" les crítiques, en considerar que l'examen d'ahir no té "més complexitat" que altres proves.

Per aquest motiu, ha rebutjat anul·lar la prova d'Economia de l'empresa, tot i que ha afirmat que, encara que considera que és una possibilitat remota, sí es plantegen deixar de puntuar una pregunta o subpregunta si cap dels alumnes va aconseguir respondre-la. "Dubto que això passi", ha aclarit.

Segons Jou, els alumnes han d'aplicar-se a assimilar els conceptes i no s'han de limitar a preparar els exàmens de selectivitat tan sols responent les proves d'anys anteriors.

En la mateixa línia, el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha emmarcat en la "normalitat" les queixes d'alguns alumnes i ha insistit que si es comprova que alguna pregunta no s'ha respost perquè no s'havia impartit es tindrà en compte aquesta situació a l'hora d'establir les puntuacions finals.

En qualsevol cas, ha indicat que en l'examen d'Economia en l'empresa s'havien seguit tots els tràmits habituals, que són "molt garantistes", sense detectar-se cap indicador sobre la seva dificultat.

D'aquesta forma, els professors universitaris van fixar les preguntes i els professors de batxillerat les van resoldre, sense que es detectessin incidències, mentre que tampoc hi va haver una "queixa generalitzada" durant la realització de l'examen, ja que les protestes van arribar un cop els alumnes havien acabat la prova.

Això no obstant, segons Baiget, queda una quarta fase, que és la correcció de l'examen. "Si hi ha determinades preguntes que d'una manera molt majoritària no s'han contestat, doncs això es té en compte a l'hora de la valoració i la puntuació", ha indicat.

Baiget també ha assegurat que a Catalunya hi haurà selectivitat l'any vinent, malgrat que la LOMCE preveu donar-li caràcter de revàlida de batxillerat.

D'una altra banda, Mercè Jou ha indicat que en els controls per freqüència que aleatòriament duen a terme en alguns centres on se celebra la selectivitat fins al moment no han detectat cap alumne que rebés informació a través del telèfon mòbil.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema