La Generalitat i el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) han denunciat a la Fiscalia Provincial de Barcelona 10 blogs i 5 vídeos d'Internet per incitar a la violència masclista, desautoritzar les dones, tractar-les com a objectes i llançar missatges contra elles. La consellera de Presidència de la Generalitat, Neus Munté, i el president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, van fer públiques aquestes accions en la presentació d'un informe sobre la presència a Internet de continguts que inciten a la violència masclista.

Munté va anunciar, a més, la creació de l'Observatori d'Igualtat de Gènere, que podria estar operatiu a final d'any, "que treballarà per fer un seguiment de la imatge i els estereotips de les dones que es publica a les xarxes, assessorar i dirigir estudis tècnics sobre la situació de la dona".

Per a la consellera, aquestes pàgines web i aquests vídeos denunciats atempten contra la dignitat de les dones i constitueixen un fet greu perquè, a més, aquests estereotips masclistes "calen a la població com la gota malaia", i atempten contra el principi d'igualtat entre homes i dones en tots els àmbits de la societat.