El ministre britànic d'Economia, George Osborne, planeja una retallada de la despesa pública i un increment dels impostos si guanya el Brexit, la sortida del Regne Unit de la UE, en el referèndum del dia 23, segons els mitjans locals. Una eventual retirada del bloc comú podria crear un "forat negre" d'uns 30.000 milions de lliures (39.000 milions d'euros) en les finances públiques, cosa que obligaria el govern a aplicar un pressupost d'emergència per limitar la despesa, segons el pla d'Osborne.

Com a part de les mesures, el govern es veuria obligat a incrementar els impostos sobre la renda i retallar el pressupost del Servei Nacional de Salut. També s'aplicaria una retallada del 5% en la despesa per a Policia i transport, alhora que sectors com l'educació i la defensa es veurien afectats.

L'estimació d'Osborne sobre els problemes en les arques públiques està basada en les anàlisis de l'Institut d'Estudis Fiscals sobre l'impacte que un eventual Brexit tindria en l'economia del Regne Unit, segons la premsa. "Com a ministre d'Economia, tindria la responsabilitat de restablir estabilitat en les finances públiques, i això significaria aplicar un pressupost d'emergència en el qual hauríem d'augmentar els impostos i retallar la despesa", segons un extracte de la declaració d'Osborne.