El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va voler deixar clar ahir que ningú no pot donar per fet que es reeditarà el pacte amb el PSOE després de les eleccions del 26-J, perquè cal començar una altra vegada de zero, insistint a més que ha d'aclarir i decidir si està del costat dels constitucionalistes o del populisme.

Per segon cop en el mateix dia, Rivera va tornar a qüestionar els suports dels socialistes a Podem a Madrid i Barcelona, i així va donar per acabat l'acord de no agressió que semblaven tenir els dos partits des que va començar la campanya. Rivera va dir estar segur que a l'electorat socialista no li agrada que el PSOE vagi de "comparsa" dels populistes en alguns ajuntaments i comunitats.

A més, va parlar de la piulada de Jordi Sevilla, responsable econòmic de l'equip negociador del PSOE la legislatura l'anterior, en què es va mostrar partidari que governi qui aconsegueixi més suports parlamentaris, una afirmació que no és "cap novetat" per a Rivera, perquè ja l'havia sentit dir abans als socialistes.

Forma part d'una estratègia "legítima" per tal de poder mobilitzar el seu electorat, va dir el líder de Ciutadans.

Quan encara quedaven deu dies per a la celebració de les eleccions, Rivera ja parlava ahir de futurs pactes, insistint que només ho farà amb els partits constitucionalistes, i emplaçant el PSOE que deixi d'"apuntalar" governs amb forces populistes i independentistes.