Alfred Pastor proposa apujar salaris i endurir l'accés a la prestació d'atur

18.06.2016 | 07:42

El professor d'Economia Alfred Pastor va afirmar ahir que el principal repte del mercat laboral espanyol és crear ocupació amb uns salaris més alts, i es va mostrar partidari d'endurir les condicions d'accés al subsidi per desocupació "per evitar abusos".
Pastor, professor emèrit d'Economia de l'escola de negocis IESE, va aventurar, en la Trobada Empresarial del Pirineu, que les eleccions generals del proper 26 de juny no donaran una majoria absoluta a cap partit polític, cosa que, segons la seva opinió, "és una gran sort", ja que obligarà a arribar a pactes per governar. Segons el catedràtic, si s'analitzen els programes econòmics de les diferents formacions, s'aprecia que cap d'ells té la solució als problemes d'Espanya, però "cap està totalment equivocat", va subratllar Pastor.
"Tots tenen elements de raó i és indispensable que es posin d'acord", va afirmar Pastor, que va remarcar que la reforma del mercat laboral és una de les problemàtiques que haurà d'afrontar aquesta pròxima legislatura, encara que els partits mantenen posicions diferents en aquesta matèria.
Pastor va explicar que l'actual reforma impulsada pel Partit Popular ha portat a una baixada generalitzada de salaris a Espanya que "ha estat completament equivocada", i davant d'això ha advertit que seria un "error" perseverar en aquesta direcció.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

Interior planteja que els agents municipals comparteixin numeració amb els Mossos, però no una...

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

El secretari general de Podem reclama per al seu partit el paper d'"oposició real"

El PSOE dóna el tercer ´no´ a Rajoy però avança una abstenció ´sense aval´

El PSOE dóna el tercer ´no´ a Rajoy però avança una abstenció ´sense aval´

Hernando avisa els populars que hauran de guanyar-se la governabilitat "setmana a setmana i...

Enllaços recomanats: Premis cinema