El membre de les SS hitlerianes Reinhold Hanning, de 94 anys, va ser condemnat a cinc anys de presó en el judici obert contra ell a l'Audiència de Detmold per complicitat en l'extermini de 170.000 presos d'Auschwitz. Les morts per les quals va ser processat corresponen al període en què va estar destinat en aquest camp d'extermini nazi de la Polònia ocupada, entre el gener del 1943 i el juny del 1944, quan tenia 23 anys.

La Fiscalia havia demanat per al processat sis anys de presó per considerar que en la seva qualitat de guàrdia d'Auschwitz era plenament conscient i còmplice dels assassinats aquí comesos. La seva defensa va sol·licitar l'absolució, amb l'argument que ni va torturar ni va participar directament en aquests assassinats, a més que no hi ha constància que desenvolupés cap tasca a la "rampa de la mort" o selecció dels presos destinats a la cambra de gas.

Al judici, el propi Hanning, que va assistir a les vistes en cadira de rodes, havia expressat la seva vergonya i penediment per haver vist passar "el mal" davant els seus ulls, sense haver intentat evitar-lo.