«Es bo que els nens sàpiguen que la llet no surt del supermercat»

Milers de persones participen en la primera edició de «Benvinguts a Pagès» que té per objectiu posar en valor el món rural

19.06.2016 | 16:24
La campanya a Castelltallat · Enric Badia
La campanya a Castelltallat · Enric Badia

Veure i viure que significa ser pagès. Durant aquest cap de setmana, del 17 al 19 de juny, 150 explotacions agràries i ramaderes d´arreu de Catalunya – amb la complicitat d´uns 200 restaurants i uns 250 allotjaments- obren els seves portes perquè els ciutadans coneguin de primera mà d´on provenen els aliments que posen cada dia a les seves cassoles i taules. L´objectiu d´aquesta iniciativa original és donar valor al món rural català.

Poder visitar unes 150 explotacions catalanes
En total, la iniciativa ha aplegat unes 150 explotacions agràries i ramaderes d´arreu de Catalunya, 200 restaurants i 250 allotjaments. Cadascú podia organitzar-se la visita quan i com volgués. El web del projecte inclou la informació i fitxes de totes les explotacions, allotjaments i restaurants que participen a la iniciativa. Majoritàriament les visites duraven una mitja hora tot i que en alguns negocis s´han estimat més allargar-les per donar més informació. Aquest diumenge, els ramaders i grangers participants asseguraven que la iniciativa ha estat un èxit – tot i el mal temps de dissabte- i esperen que consolidi com un esdeveniment que es repeteixi cada any.

En definitiva és tracta d'un projecte del territori i per al territori. Està liderat per la Fundació Alícia, amb la col·laboració de l'Agència Catalana de Turisme, del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i dels patronats de Turisme de les diverses diputacions. La iniciativa s'emmarca dins els actes de la designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Crespo creu que la seva mala relació amb Fraga va perjudicar Correa

Crespo creu que la seva mala relació amb Fraga va perjudicar Correa

El número dos de Gürtel, Pablo Crespo, va opinar que el fet que Francisco Correa el fitxés el...

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

Interior planteja que els agents municipals comparteixin numeració amb els Mossos, però no una...

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

El secretari general de Podem reclama per al seu partit el paper d'"oposició real"

Enllaços recomanats: Premis cinema