Aglomeracions i indignació durant la vaga de Metro d'aquest dilluns al matí

Les aturades convocades de 7 a 9 h es repetiran entre les 16 h i les 18 h i entre les 20.30 h i les 22.30 h

20.06.2016 | 11:08
Aglomeracions a l´andana de la Sagrera per la vaga de metro.

La primera franja d´aturades parcials al Metro de Barcelona d´aquest dilluns al matí (entre les 7.00 i les 9.00 hores) ha provocat aglomeracions i la indignació de molts usuaris a l´estació de la línia 5 de la Sagrera. Els serveis mínims del 40% en hora punta han provocat que la freqüència de pas dels trens se situés entre els sis i els set minuts i això ha impedit que els combois absorbissin tota la demanda de passatgers. La decisió dels sindicats del Metro de Barcelona de convocar una enèsima jornada de vaga en un dilluns laborable ha generat que molts dels usuaris consultats per l´ACN hagin mostrat el seu rebuig a aquesta forma de reivindicació laboral i hagin centrat les seves critiques cap als treballadors de TMB.

Segons un comunicat de TMB, l'aturada del matí al Metro ha tornat a congestionar-se el tram central de la línia 5. A partir de les 7.45 i durant més d´una hora s´han hagut d´aplicar regulacions als enllaços de les estacions de La Sagrera (de l'L9 i l'L1 cap a l'L5) i Sagrada Família (de l'L2 a l'L5), per evitar que se superés la capacitat de les andanes.

Pel que fa a l´afluència de passatge, les dades provisionals de validacions indiquen un lleu increment a primera hora, de les 5.00 a les 7.00 hores, com a conseqüència del coneixement previ per part dels usuaris de les alteracions previstes per la vaga. A partir de les 7.00 hores, el descens de validacions ha estat del 25% aproximadament respecte del dilluns anterior, segons la companyia.

El servei s´ha prestat d'acord amb el decret de mínims del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que fixava un 40% de l'oferta per a la franja de matí (de les 7.00 a les 9.00h). En l´aturada de la franja de tarda, a partir de les 16.00 i fins a les 18.00h, tornarà a haver-hi un 40% de l´oferta, però de les 20.30 a les 22.30h baixarà al 20%. "La resta del dia el servei serà l´habitual d´un feiner, amb l´advertiment que les alteracions per vaga comencen abans i s´allarguen fins després de les hores indicades, a causa del temps que cal preveure per a les maniobres de retirada i incorporació dels trens", segons TMB.

La companyia ha lamentat que "aquesta oferta està resultant insuficient per absorbir eficaçment la demanda en les franges d´afectació, que inclouen les de més afluència de viatgers. Per això TMB recomana buscar mitjans alternatius de desplaçament. En cas d´utilitzar el metro convé seguir les indicacions que donin la megafonia, les pantalles i el personal de la xarxa".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema