La justícia francesa va imputar dissabte a la nit dos presumptes còmplices del gihadista que dilluns passat va assassinar una parella de policies prop de París i posteriorment va ser abatut per les forces de l'ordre, segons van informar ahir els mitjans locals. Els acusats, Saad Rajraji i Charaf-Din Aberouz, de 27 i 29 anys respectivament, van comparèixer dissabte davant un magistrat instructor i van ser imputats per associació de malfactors amb fins terroristes i criminals.

La investigació judicial oberta dissabte, tal com va informar la Fiscalia del Tribunal de Gran Instància de París, inclou els càrrecs d'assassinat de persones dipositàries de l'autoritat pública, segrest i participació en una associació criminal de malfactors en vista a preparar un o diversos crims.

Aberouz i Rajraji ja havien estat condemnats el 2013 al costat del gihadista Larossi Abballa, que dilluns passat va assassinar una parella de policies a Manganville i va afirmar que actuava en nom del grup terrorista Estat Islàmic. La seva condemna al setembre del 2013 es va produir per la pertinença a una xarxa gihadista que enviava combatents al Pakistan. El tercer home arrestat al costat de tots dos dimarts passat va ser posat en llibertat sense càrrecs.

Falsa alarma a Brussel·les

A banda d'això, una falsa alarma va obligar ahir a interrompre el trànsit ferroviari durant una mica més d'una hora i a evacuar l'estació central de trens de Brussel·les després de la gran operació antiterrorista que dissabte va evitar un atemptat suposadament "imminent" al país europeu. La presència de maletes sospitoses va provocar la intervenció dels serveis de desactivació d'explosius.