Milers de persones van clamar pels drets dels refugiats ahir a la tarda a Barcelona, en el que va ser una protesta en solidaritat amb els afectats i en contra del paper adoptat per la Unió Europea envers la crisi humanitària. Amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades, que es commemora avui, més de 40 col·lectius, entitats, partits polítics i sindicats s'han unit per organitzar una Setmana de Lluita per les Refugiades que va tenir com a punt central aquesta marxa, que va començar a la plaça de la Universitat sota el lema "Obriu fronteres, volem acollir!".

Amb aquesta acció, els manifestants van voler denunciar públicament "la irresponsabilitat, la negligència i l'hostilitat" dels representats polítics de l'estat espanyol i de la resta dels estats europeus davant l'èxode de persones desplaçades, segons constava al manifest de la marxa. Amb lemes com "genocidi, això és un genocidi" o "refugiades, benvingudes", els manifestants van anar fins a l'oficina d'estrangeria de la capital catalana.

En nom de la plataforma Stop Mare Mortum, impulsora de la mobilització, Toni Borrell va justificar la manifestació després de recordar que "el nostre país també ha viscut l'exili, l'èxode i l'emigració". A l'acte hi van assistir, entre altres, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el president de l'ANC, Jordi Sánchez. Espanya ja és una oportunitat per als 124 refugiats que han arribat des de Grècia i Itàlia als últims vuit mesos, però també ho hauria de ser per als 586 que es va fixar com a previsió el govern espanyol per abans del juliol i completar aquesta xifra fins als 17.337 l'any vinent.