Una jutgessa de Barcelona ha condemnat a dos anys de presó un manifestant de Can Vies per ferir d'un cop de roc un mosso d'esquadra en les protestes pel desallotjament del centre okupa, al maig del 2014, i ha imposat penes de fins a nou mesos a quatre joves més per provocar aldarulls.

En la sentència, que les defenses ja han anunciat que recorreran, el jutjat penal 7 de Barcelona condemna per atemptat a l'autoritat i desordres públics un manifestant per a qui la Fiscalia demanava tres anys i mig de presó, mentre que la Generalitat li'n sol·licitava cinc i mig. A dos més dels acusats, la sentència els imposa nou mesos de presó per desordres públics, i a un quart manifestant la jutgessa l'ha condemnat a quatre mesos de presó, ja que li reconeix un atenuant d'alteració psíquica, per la síndrome de Tourette que té. La jutgessa considera provat que, la nit del 28 de maig del 2014, els processats van participar en una concentració contra el desallotjament de Can Vies, protesta en la qual, segons la sentència, diversos grups van bolcar i van incendiar contenidors i van provocar danys en vehicles i aparadors, al barri de Sants.

Per a la magistrada, els processats formaven part d'un grup d'entre 20 i 30 persones que, "amb el propòsit d'atemptar contra la pau pública", van llançar pedres, trossos de jardineres i ampolles contra la línia dels antiavalots i un d'ells, Albert E., va llançar una pedrada contra un furgó policial que va provocar una contusió al colze a un dels agents.