L'autor de la matança d'Orlando del 12 de juny, Omar Seddique Mateen, va amenaçar de posar explosius a quatre persones que tenia retingudes a la discoteca Pulse, segons transcripcions de les converses telefòniques que va mantenir amb la Policia.

El Buró Federal d'Investigació (FBI) va informar que, mentre algunes persones eren alliberades per un forat obert en una habitació de la discoteca, Mateen va dir a les persones que tenia retingudes que posaria "4 armilles amb bombes" a ostatges al cap de 15 minuts. Mateen va assegurar, a més, que tenia una armilla com la "usada a França", en referència a les armilles explosives que portaven els terroristes que van atemptar el 13 de novembre del 2015 a París. Aquestes referències als explosius van ser les que van portar la policia a entrar al local nocturn pel temor que augmentés el nombre de morts, que va quedar en cinquanta, incloent-hi el mateix Mateen, encara que finalment no es va trobar cap artefacte a l'interior de la discoteca.

En les converses amb la policia, el responsable de la pitjor massacre per arma de foc als EUA es va identificar com a "soldat islàmic" i va jurar lleialtat a Estat Islàmic (EI). No obstant això, l'agent especial de la FBI Ron Hopper va explicar que ara no hi ha "cap indici que Mateen estigués relacionat amb grups terroristes islàmics". Mateen va entrar a la discoteca amb un fusell d'assalt i una pistola i va matar 49 persones en una acció en què van resultar ferides altres 53, quatre d'elles encara en estat crític.