El ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha comparegut aquest dimecres al matí des de Viladecans per donar explicacions sobre la polèmica destapada en les últimes hores pel diari Público. El mitjà ha difós unes converses del titular d'Interior amb Daniel de Alfonso, director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, que apunten a consipiració dels dos òrgans per malmetre la imatge dels dirigents de CDC i ERC amb motiu del procés sobiranista.

Hores després de la difusió d'aquestes cintes, Fernández Díaz ha reaparegut en públic per descartar per activa i per passiva que pensi dimitir i carregar contra els responsables de la publicació, presentant-se a si mateix com a víctima d'una conspiració per 'destruir-lo políticament'. 'A quatre dies d'unes eleccions generals s'ha intentat destruir el candidat d'un partit i ministre de l'Interior en funcions', ha afirmat.

En aquest mateix sentit d'atac personal, el ministre ha relacionat les demandes de cessament de De Alfonso amb la seva activitat: 'a Catalunya a molts no els interessa que es lluiti contra la corrupció', ha postil·lat.

Al mateix temps, també ha exculpat el president del govern en funcions, Mariano Rajoy, després que s'hagi filtrat un document en el qual el ministre assegurava que el cap de l'Executiu estava al corrent de tots els moviments promoguts per Interior i l'OAC: 'el president del govern espanyol no ho sabia. Em va trucar ahir a la tarda i li vaig explicar que era una reunió de fa dos anys i que vam parlar de les qüestions que són competència nostra'.

Preguntat sobre les grabacions on assegura textualment que Rajoy 'ho sap tot', Fernández Díaz ha assegurat que es tracta d'un tall manipulat i que pertany a un altre fragment de la conversa.

Atacs a tort i a dret

Preguntat sobre què n'opinava de la demanda de dimissió que li ha adreçat el President la Generalitat, Carles Puigdemont, Fernández Díaz s'ha mostrat implacable afirmant que Puigdemont 'no està a l'alçada del seu càrrec' i afegint que 'alguns confonen el procés independentista amb la impunitat i creuen que es poden saltar la llei'.

En relació als altres partits que han demanat la seva renúncia al càrrec, el candidat del PP a Catalunya ha acusat totes les formacions per igual de seguir el joc als mitjans que han difós les cintes i ha sigut particularment contundent amb Bildu ('Justament ara ens intenten donar lliçons de democràcia) i amb Ciutadans, acusant el seu líder Albert Rivera de donar 'la presumpció d'innocència als independentistes. Això és molt curiós'.