El president del Govern, Mariano Rajoy, ha assegurat que desconeixia fins ahir les converses entre el ministre de l'Interior i el cap de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) i ha garantit que "mai" no s'han filtrat investigacions policials des de l'Executiu per danyar un partit.

"Jo no sabia qui era el cap de l'Oficina Antifrau ni sabia que existia aquest càrrec", ha assegurat en una entrevista a Onda Cero.

El cap de l'Executiu s'ha referit així per primera vegada a la publicació d'unes converses del ministre de l'Interior, Jorge Fernández, amb el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, en les quals, segons el diari Público, van conspirar contra CDC i ERC.

El cap de l'Executiu ha informat que ahir va parlar amb Fernández quan va conèixer aquesta notícia i ell li va dir que es tractava de dues reunions que havia celebrat fa dos anys a petició del cap de l'OAC, que van abordar assumptes de la seva competència i que era una cosa "absolutament normal".

Rajoy ha assegurat que no ha llegit la transcripció de la conversa, que ha precisat que no sap si és completa, i ha insistit que es tracta d'una conversa entre dues persones que parlen de temes de la seva competència i, per tant, ell no té res més que dir al respecte.

Ha subratllat que desconeix també si en aquesta conversa es va parlar de l'efecte polític que tindria la difusió de determinades converses que afecten responsables d'ERC i CDC.

I respecte a les competències del director de l'OAC ha recordat que es tracta d'un magistrat nomenat per nou anys pel Parlament de Catalunya i que va ser ell qui va demanar veure al ministre de l'Interior per informar-lo d'algunes investigacions en marxa.

"Si això es publica o no, si això és conegut... al final, si hi ha alguna activitat de tipus delictiva totes són conegudes i, si no n'hi ha, el normal és que no es coneguin", ha afegit.

Rajoy ha garantit que "mai" no s'han filtrat informacions sobre investigacions policials des del Govern central per erosionar un partit polític.

"Jo garanteixo que això no s'ha produït mai", ha recalcat.