La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha exigit al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el president del govern central, Mariano Rajoy, que aclareixin si és cert que ella i la seva família van ser objecte de seguiments policials "única i exclusivament per motius polítics".

Just abans d'iniciar-se la reunió de la Comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament, en la qual ha de comparèixer el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel d'Alfonso, Forcadell ha ofert una roda de premsa per reaccionar a la informació publicada per la Cadena Ser, segons la qual el Ministeri de l'Interior hauria utilitzat a la Policia per elaborar informes que criminalitzaven als moviments independentistes.

En concret, segons l'emissora, a final del 2013, quan encara presidia l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Forcadell hauria estat el blanc d'un informe anònim pel qual se li hauria fet un seguiment a ella, al seu marit, als seus dos fills i als seus dos germans.

Si es confirma que "aquests informes són certs", segons Forcadell, es tractaria d'un "cas gravíssim", que suposaria un "atac frontal a la democràcia, les llibertats democràtiques i l'Estat de Dret" i pel qual Fernández Díaz i Rajoy haurien de "dimitir".

D'entrada, Forcadell ha exigit "explicacions" a tots dos sobre si "els cossos de seguretat de l'Estat es dediquen a investigar i a perseguir persones i les seves famílies única i exclusivament per motius polítics". "Vull saber si aquests informes existeixen, qui els va demanar, qui els va fer i si assumiran responsabilitats per ells", ha afirmat, abans d'afegir que és conscient que ha estat "investigada": "Ahir vam ser uns, avui són uns altres, demà qui serà?". Forcadell s'ha preguntat "com poden confiar els ciutadans d'aquest país en què es preservi el seu dret a la intimitat si els que ho han de preservar són els que ho conculquen".

Malgrat els presumptes seguiments policials, s'ha mostrat "indignada", però alhora "tranquil·la", perquè sap que "en aquest país hi ha moltes persones que treballen per defensar les seves idees polítiques des de l'honradesa".