L'operació sortida del pont de Sant Joan, en què és previst que fins avui es mobilitzin uns 525.000 vehicles, va col·lapsar ahir les principals vies de l'àrea metropolitana i de les comarques de la costa, entre les quals la AP-7 i les rondes de Barcelona, amb cues de fins a 17 quilòmetres i trams de lentitud i retencions de fins a 30 quilòmetres.

Segons el Servei Català de Trànsit, fins a les 6 de la tarda d'ahir havien sortit de l'àrea de Barcelona un total de 118.000 vehicles, fet que suposa el 22,4% dels previstos.

Els punts més conflictius eren la ronda litoral de Barcelona, que estava col·lapsada en la més gran part del seu recorregut en sentit Trinitat, ja que acumulava 17 quilòmetres de cua. A la Ronda de Dalt també hi havia deu quilòmetres de cua cap a Trinitat, entre Roquetes i la carretera d'Esplugues.

Els conductors també es van armar de paciència a la AP-7, especialment al tram nord en sentit Girona, entre el Papiol i la Roca del Vallès, on es van acumular 30 quilòmetres de molta lentitud amb alguns trams de retenció.

A l'a P-7, però en aquest cas en direcció Tarragona, també hi va haver 12 quilòmetres de cua entre Cerdanyola i el Papiol, així com 15 quilòmetres d'intensitat entre Martorell i Sant Sadurní d'Anoia.

Altres vies conflictives van ser la C-58, a Badia, amb 6 quilòmetres de cua en direcció a Barcelona, per enllaçar amb l'AP-7.

A la A-2 hi havia 8 quilòmetres de retencions entre Sant Boi de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat, en direcció a Lleida, mentre que a la C-32 es registraven 6 quilòmetres de cua a Mataró.

A la Costa Brava, les principals retencions es van concentrar a Llagostera, amb 4 quilòmetres de cua tant a la C-35 com a la C-65. Per la seva banda, al Vendrell també hi havia 3 quilòmetres de cua a la N-340 i a la AP-7, en direcció a Tarragona. El conseller d'Interior, Jordi Jané, va recomanar ahir prudència a la carretera.