Uns 30 legisladors demòcrates van portar a terme una assentada al ple de la Cambra de Representants dels EUA per demanar reformes que limitin la compra d'armes de foc i evitin matances com la del dia 12, a Orlando (Florida). Cap al migdia de dimecres, els legisladors van ocupar el ple en protesta per la falta de compromís per part dels republicans per proposar reformes legislatives que reforcin els controls d'antecedents i es limiti la compra d'armament d'assalt.

El congressista John Lewis va liderar aquesta ocupació simbòlica i va fer un discurs en el qual va afirmar que "els nord-americans volen que fem alguna cosa per frenar el problema de la violència de les armes. No podem esperar més". "Hem ignorat les morts i la sang d'innocents vessada al nostre país", va afirmar Lewis, un històric del Congrés dels Estats Units i un dels líders de les protestes pels drets civils de la comunitat negra als anys seixanta. "Arriba un moment en què cal fer alguna cosa i fer una mica de soroll. Aquest és el moment", va arengar Lewis. Els congressistes es van negar a abandonar el centre de la Cambra i van interrompre el prec del migdia, que van substituir per un prec per les víctimes de la violència de les armes. Davant la crida a l'ordre d'alguns congressistes republicans, els demòcrates van cridar: "Sense projecte de llei, no hi ha recés!". A la tarda, el president de la Cambra, el republicà Paul Ryan, va aconseguir que se celebrés una votació no relacionada amb les armes malgrat l'oposició dels legisladors que van romandre asseguts i cantaven enmig de la sala.

Diversos manifestants es van acostar a la nit als voltants del Capitoli per donar suport als congressistes, que es van negar a abandonar l'edifici a la nit.