El Brexit ha guanyat. El 52% dels britànics van votar a favor que el Regne Unit surti de la Unió Europea, mentre que el 48% hi van votar en contra. El resultat, molt igualat i imprevist per les enquestes, mostra un fort suport pel "Leave" arreu d'Anglaterra, especialment a les regions del nord-oest i als East Middlands, on es va arribar al 58% dels vots pel "no". A Gal·les també es va imposar el Brexit amb el 52,5% dels suports, versus el 47,5% del "no". En canvi, a Escòcia el "sí" a la UE va obtenir el 62% i el "no" el 38%. A Irlanda del Nord, el "Remain" va guanyar amb el 55,8%, i a Londres es va imposar pel 59,3%.

El "Leave" va obtenir 17 milions de vots, mentre que el "Remain" en va aconseguir 15,8 milions al conjunt del país. La participació va ser del 72,2%, xifra més elevada que la registrada en les darreres eleccions britàniques, el maig del 2015, en les quals va participar el 66% de l'electorat. A Escòcia, al contrari del que indicaven les primeres enquestes, la participació va ser lleugerament inferior a l'esperada, amb el 67%, i encara va ser més baixa a Irlanda del Nord, el 62,7%. A Gal·les va votar el 72% de l'electorat i el 73%, la xifra més alta, ho va fer a Anglaterra.

Per àrees geogràfiques, al nord i al centre és on el Brexit va obtenir més suport, a excepció de la capital, Londres, on el "Remain" es va imposar pel 59,3%. Les grans ciutats han estat en general favorables a seguir al club dels 28; és el cas també de Liverpool, on el 58,2% de votants va optar pel "Remain" respecte del 41,8% que han donat suport al Brexit, i de Manchester, on els partidaris de seguir a la UE van sumar el 60,4% dels vots i els favorables a sortir-ne el 39,6%. Birmingham, en canvi, va capgirar tots els pronòstics en donar, per un ajustat marge, suport majoritari al "Leave". El 50,5% dels votants van optar per sortir de la UE mentre que el 49,5% van votar quedar-se. Gibraltar va ser el lloc que va votar més contundentment a favor de seguir a la UE, amb un suport del 95,9% pel "Remain". Els gibraltarenys van votar en massa pel "sí" a la UE especialment pel temor que Espanya tanqui la frontera i quedin aïllats.

A Escòcia el "sí" a la UE va obtenir el 62% i el "no" el 38%. La principal ciutat econòmica i la més gran, Glasgow, va optar per seguir a la UE amb el 67% dels vots, mentre que el 33% va donar suport al Brexit. Encara més contundents van ser els resultats a la capital, Edimburg, on el 74% dels votants van optar pel "Remain" i el 26% pel "Leave", un dels suports més minoritaris pel Brexit de tot el Regne Unit. La primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, va descriure els resultats a Escòcia com "un vot fort i unívoc" a favor de la permanència dins la UE. Precisament aquesta diferència en el sentit del vot respecte del que ha decidit el conjunt del Regne Unit podria accelerar la celebració d'un segon referèndum d'independència a Escòcia.

El programa electoral de l'SNP, el partit independentista escocès, ja assegurava el mes de maig, just abans de les eleccions escoceses, que si Escòcia es veia forçada a abandonar la UE, "les circumstàncies" haurien canviat de forma prou "significant" per tornar a consultar els escocesos sobre la seva relació amb la resta del Regne Unit.