La mala maror i la divisió que fa mesos que es respira en el si d'En Comú Podem a Manresa ha esclatat a les portes de les eleccions. Les dues esferes que conformen la candidatura han estat incapaces d'arribar a un acord per trobar un espai per realitzar el seguiment electoral durant la nit d'aquest diumenge 26-J.

Per una banda, el cercle de Podem proper al grup municipal i EUiA han decidit continuar fent el seguiment des de l'Espai Roig del Bages, l'ateneu situat al carrer de la Mel que ha acollit tradicionalment les trobades de les nits electorals. D'altra banda, A Manresa Podem (el grup de Podem que es va escindir la tardor del 2015) i ICV han optat per anar a fer el seguiment fora de l'Espai Roig, al bar Castillo de la plaça del Remei. El candidat que va de número 20 a la llista d'En Comú Podem, Joan Baptista Costa, regidor d'ICV a Sant Vicenç de Castellet, serà al bar Castillo.

Víctor Prat, d'A Manresa Podem, ha declarat a aquest diari que a l'hora de triar espai per fer el seguiment "es va intentar arribar a un acord tots plegats", però "no va ser possible". Considera que el bar Castillo "és un lloc més obert a tothom, que facilita que vingui més gent que a l'Espai Roig, que és un lloc més tancat". Prat retreu que la "gent que realment hem treballat durant la precampanya i la campanya hem estat nosaltres, els que anem al bar Castillo".

Albert Marañón, conseller comarcal d'ICV, explica que el trasllat "a un lloc que no sigui la seu de cap partit, és perquè coneixent la situació de divisió dins del grup municipal de Podem, hem buscat un espai de consens". Segons Marañón, qui té problemes de relació són les dues esferes de Podem, "nosaltres, ICV, no en tenim cap".

Carlos Blanco, proper al grup municipal Podem Manresa, té una visió molt diferent i defensa que l'Espai Roig "és la millor ubicació perquè és on sempre hem fet aquests actes". Blanco és conscient que la imatge del grup municipal queda deteriorada i reconeix que la relació amb ICV "és cordial, però res més. Des d'un principi hem tingut les nostres diferències" i, fins i tot, afegeix que "personalment penso que el que vol ICV és dividir-nos [a Podem Manresa].

Ricard Sánchez, d'EUiA, defensa que a carrer de la Mel "tenim un espai ideal, molt més econòmic que anar a un bar". Sánchez nega rotundament que aquest fet sigui el primer pas de cap al divorci, "jo sempre he estat de confluències, això és una cosa menor, de pati d'escola, que té una importància mínima".