L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va intervenir ahir a través d'un vídeo gravat en el tancament de campanya d'Units Podem a Madrid per recordar a la gent que el vot pot canviar la vida de les persones i que està a les mans de la gent fer fora el PP.

"El seu vot pot canviar-nos la vida, està a les nostres mans fer fora el PP", va afirmar Ada Colau a través d'un vídeo, ja que tancava la campanya a Barcelona.

Unes 10.000 persones, segons els càlculs de l'organització, es van apropar fins al parc madrileny de Madrid Río per seguir el tancament de campanya d'Units Podem, en el que intervenien a l'hora de tancar edició l'alcalde de la Corunya, Xulio Ferreiro; els candidats per Madrid Irene Montero, Alberto Garzón i Íñigo Errejón, a més de Mónica Oltra i el candidat a la Presidència del Govern, Pablo Iglesias.

Ada Colau va assegurar que el PP "diu a la cara que mentir, robar i conspirar no té conseqüències" i va advocar per demostrar el 26-J "amb tota la força i tota la dignitat" que sí que les té, i que és "el poble qui té l'última paraula". "Estem a poques hores del que pot ser el canvi de les condicions reals concretes de vida de la majoria de la gent", va afirmar Colau, qui després de posar en valor el treball realitzat a l'Ajuntament de Barcelona va demanar als assistents que imaginin el que es podrà arribar a fer quan el 26-J "els derrotem a les urnes".

Com a representant dels Ajuntaments "del canvi" i present en el míting hi havia també l'alcalde de La Corunya, Xulio Ferreiro, de La Marea Atlàntica, que va començar la seva intervenció emplaçant al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que comenci a recollir les seves coses perquè el pròxim president del govern, Pablo Iglesias, té altres plans per a la seva cartera. "Investim un president amb cueta per posar les institucions en mans de la gent", va advertir Ferreiro, que va recordar que el maig passat "una pila de gent" ja va decidir que ho anaven a fer "en comú" i que els "trobarien fins a la sopa". "Hi ha Marea", va emfasitzar.

Unes hores abans, Pablo Iglesias havia demanat calma als líders polítics que després del Brexit al Regne Unit estan alertant sobre les conseqüències dels referèndum, en referència al possible referèndum sobre la independència de Catalunya. Iglesias va dir haver escoltat "alguns imprudents" dir que quan es deixa la gent votar, els ciutadans poden prendre decisions incorrectes. "És terrible que algú digui que la democràcia és un perill", va assenyalar.