L'exalcalde de Barcelona i president del grup CiU al consistori, Xavier Trias, va retreure ahir a Manresa al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que actuï a l'"estil del vell franquisme, de quan els governadors civils feien el que els semblava".

En declaracions als periodistes abans del míting de final de campanya de CDC al teatre Kursaal de la capital del Bages, Trias va assenyalar que aquesta informació posa en "evidència" que Fernández Díaz és una persona "profundament deshonesta". Trias va dir que no "entén" que no dimiteixi el ministre, quan ha actuat segons el seu parer "d'una manera intolerable i vergonyosa, a l'estil del vell franquisme, de quan els governadors civils feien el que els semblava". "Aquest senyor durant una època va ser governador civil -de 1980 a 1982- i no entén que estem en una democràcia", va assenyalar.

Això no obstant, va recalcar que tot es tracta d'una "conxorxa al màxim nivell" de l'Estat, amb la participació de més persones i orientada a "danyar" partits que abracen la independència, la qual cosa va qualificar d'"antidemocràtica".

L'exalcalde de Barcelona va afirmar que s'ha sentit "profundament indefens" per les acusacions que tenia un compte a Suïssa i va admetre que en aquests moments s'"alegra que es vegi al final quin tipus de persones estan dirigint el país".