La seu de CDC a Berga la carretera de Sant Fruitós va viure una nit electoral poc animada i concorreguda. El president comarcal dels convergents, David Font, el candidat berguedà, Marc Calmet, i responsables de la formació com el cap del grup de Berga, Antoni Biarnés, acompanyat d'alguns regidors, exregidors, militants i simpatitzants i el president local de CDC a Berga, Joan Manuel Serarols, van viure l'escrutini davant d'una pantalla on s'anaven apuntant i escoltant les notícies i intervencions de diferents dirigents polítics per la televisió. El seguiment va servir per evidenciar que a diferència del que havia passat a les genera del desembre del 2015, aquest 26-J, CDC no s'han imposat sinó que han cedit el primer lloc del podi electoral tant a Berga com en el conjunt de la comarca a Esquerra Republicana.

En declaracions a Regió7, el president comarcal de CDC, David Font, exposava que "en el tram final de la campanya hi ha hagut molts missatges que apel·laven al vot útil, també hi ha hagut un cert votant de la CUP que s'ha manifestat públicament i crec que també n'hi deu haver hagut dels que no s'han manifestat que deuen haver fet un vot prestat per aquestes eleccions, malgrat que no són seves, a Esquerra Republicana".

Per al dirigent convergent, "malgrat les perspectives molt negatives que hi podia haver des de bon principi a Convergència en general, a la comarca i a Berga hem fet un bon paper. "Va admetre l'evidència que "no hem pogut ser primera força i s'ha d'admetre que això és un disgust per a nosaltres, no podem pas negar-ho, però crec que també hem de ser conscients que tenim una feina de partit al davant de decidir què volem ser els propers mesos". El president comarcal de CDC va assegurar que "aquests han de ser els últims pitjors resultats que fem en l'àmbit del Berguedà i ara hem de millorar-los per tornar a ser com hem estat sempre la força hegemònica".

Per la seva banda, Marc Calmet, el berguedà que anava a la llista de Francesc Homs, va explicar a aquest diari que "estem decebuts per no poder ser la primera força, però hem de ser realistes, era complicat veient les enquestes que hi havia".

Per a Calmet els resultats de CDC a escala nacional permeten parar el cop, ja que "mantenim els vuit diputats". A partir d'ara s'obre un període de feina a nivell de Convergència per tal de "refundar el partit". Un procés després del qual el polític de Guardiola de Berguedà es va mostrar convençut que "aconseguirem remuntar els resultats i tornarem a ser la primera força en l'àmbit de Catalunya i també de les comarques centrals". Calmet va admetre que aquest 26-J la ciutadania també ha fet palès el seu cansament de cites electorals reflectit en una davallada de la participació.